Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5x gelovige voetbalsterren op het WK

20 juni 2018 · Leestijd 3 min

Voetbal en geloof is blijkbaar een goede combinatie! Hier 5x gelovige voetballers die schitteren op het WK.

1. Lionel Messi: Gigantische 'Jezus' op rechterarm

afbeelding

De Argentijnse voetbal-ster Lionel Messi laat zijn armen spreken als het zijn geloof betreft. Ook deed hij een uitspraak over zijn geloof met betrekking tot dit WK: "Als Argentinië dit toernooi wint, ga ik op pelgrimstocht naar San Nicolas." Dit is in Argentinië een belangrijke religieuze locatie waar jaarlijks duizenden gelovigen te voet naartoe gaan om God te aanbidden. Vanaf Messi's huis in Argentinië zou dit betekenen dat hij 50 kilometer moet lopen. Wij zijn benieuwd.

2. Olivier Giroud: "Geloof is voor mij heel belangrijk"

afbeelding

Olivier Giroud staat in de aanval bij Chelsea en vertegenwoordigt tijdens deze wereldkampioenschappen zijn land Frankrijk. In een interview met Le Figaro vertelde hij: "Sinds ik in Engeland speel, heb ik de tijd niet meer om naar de kerk te gaan. Maar dat weerhoudt me er niet van om regelmatig te bidden. Dat is voor mij heel belangrijk. Mijn geloof geeft me rust."

3. Manuel Neuer: Geen woorden, maar daden

afbeelding

De Duitse Manuel Neuer wordt ook wel de beste keeper van de wereld genoemd. Deze katholieke voetballer leeft: geen woorden, maar daden. Hij heeft zijn eigen stichting, die zich inzet voor kinderen. De "Manuel Neuer Kids Foundation" wil maatschappelijk achtergestelde kinderen en jongeren hulp en ondersteuning aan bieden. In november 2011 won hij 500.000 euro voor het goede doel in een speciale aflevering van de Duitse versie van Who Wants to be a Millionaire?

4. Radamel Falcao: Van bad boy naar christen

afbeelding

Het levensverhaal van de Colombiaanse Falcao is op z'n zachts gezegd bijzonder. Hij maakte tot twee keer toe een gigantische verandering mee. Ten eerste voetbalde hij jaren als verdediger, waar hij net zoveel gele en rode kaarten pakte als dat hij nu goals scoort. Bij AS Monaco staat hij nu namelijk in de spits en niet onverdienstelijk.

De tweede - en misschien wel grootste - verandering is dat hij van "bad boy transformeerde in een gepassioneerde christen". Zijn geloof is de hoeksteen in zijn leven. Voordat er een nieuwe regel kwam waardoor dit niet meer mag, trok hij na elke goal zijn shirt uit om zijn tattoo aan de wereld te laten zien met de tekst: "Con Jesus nunca estara solo." Dit betekent: "Met Jezus ben je nooit alleen."

5. Romelu Lukaku: "Ik voel me slecht zonder Bijbel"

afbeelding

De Belgische spits Romelu Lukaku heeft het vaak over zijn geloof. Twee jaar geleden tijdens het EK zei hij: "Als ik ergens naartoe ga en ik vergeet mijn Bijbel, voel ik mij slecht. Ik haal mijn kracht daaruit." Na de wedstrijd België-Panama deze week - waar hij twee goals maakte - ging hij op de knieën om God te bedanken. Een speler van Panama besloot hetzelfde te doen en dit wist een fotograaf prachtig vast te leggen.

Meer weten over het geloof van onze eigen Dirk Kuijt? Lees dan DIT ARTIKEL. Wist je trouwens dat voetballer Memphis Depay ook niet kan stoppen met praten over Jezus? CHECK HIER.

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡