Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5x bijzondere studentenwoningen

2 februari 2018 · Leestijd 2 min

Ben je nu al eeuwen aan het zoeken naar dé perfecte kamer, maar kan je tussen de bergingskasten van 6 m2 en peperdure villa’s in hartje Amsterdam niks vinden? STOP NU MET ZOEKEN, want BEAM is hier om je uit je lijden te verlossen. Deze 5 studentenwoningen zijn zo bijzonder, dat je wel even moet kijken:

1. Samenwonen… met bejaarden of daklozen!

Via Connect Generations kan je GRATIS in een bejaardentehuis of daklozenopvang wonen, met je eigen kamer, douche, wc en vaak ook keuken, in ruil voor vrijwilligerswerk. Lisa (25) woont in een huis met 30 daklozen en BEAM ging vorig jaar hij haar langs (lees het HIER).

2. Spooky, maar avontuurlijk: wonen in een voormalig ziekenhuis

Is een standaard studentenhuis niks voor jou als wilde avonturier? Dan moet jij in Enschede zijn. Hier gaan ze een oud ziekenhuis omtoveren tot een paradijs voor studenten. Je moet alleen nog wel zo’n drie jaartjes wachten tot het klaar is.

De weergave van deze giphy vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

3. Luxe, stijlvol én comfortabel: een hotel

Het bestaat echt: op kamers in een hotel! Je moet er wel wat centen voor neerleggen, maar dan heb je voor maximaal een jaar ook een prachtige kamer in The Student Hotel. Heb je al wilde plannen voor de zomer? Geen probleem, want in de zomervakantie wordt jouw kamer geboekt door gasten van het hotel.

4. Voor de potentiële zakenmannen en -vrouwen onder ons

Hier moet je pas écht proberen je werk niet mee naar huis te nemen. In Utrecht hebben ze namelijk een pand met voormalige kantoren omgebouwd tot ruime woningen voor studenten. Misschien voor de workaholics niet heel geschikt…

De weergave van deze giphy vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

5. Hier zit een luchtje aan...

Het komt namelijk in steeds meer steden voor dat ze CONTAINERS ombouwen tot studentenwoningen. WAT?! Geen afvalcontainers, maar gerecyclede zeecontainers! Misschien klinkt het nu nog niet aantrekkelijk, maar het is minder knus dan je denkt. Zo’n zeecontainer zal vaak meer dan 20 m2 groot zijn. Daarin heb je een eigen badkamer, een keuken en als klap op de vuurpijl: recht op huurtoeslag. Woehoeeee!

Is jouw kamer of studentenhuis nou nog véééél mooier, crazier, aparter of absurder dan deze vijf voorbeelden? WIJ HOREN HET GRAAG! Mail naar beamredactie@eo.nl

Geschreven door

Nienke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡