Ga naar submenu Ga naar zoekveld

21-jarige Bastiaan trekt 5G-mast omver met trekker: “Ik gehoorzaamde God”

7 mei 2020 · Leestijd 2 min

Op meerdere plekken in Nederland zijn de laatste tijd zendmasten in brand gestoken, omdat sommigen denken dat 5G-straling een veroorzaker is van het coronavirus. Bastiaan (21) werd vorige week opgepakt voor het vernielen van zo’n mast, maar hij houdt er zijn eigen redenen op na: “Hoe meer internet, hoe meer we afgestompt raken. Zo missen we de zin van het leven!”

Vorige week werden de inwoners van Drachten ’s ochtends vroeg opgeschrikt door een brand. Het bleek om de trekker van een boerenfamilie te gaan. De jongste zoon, Bastiaan, had ’s nachts met de John Deere van zijn vader een zendmast omvergetrokken en vervolgens het voertuig in de brand gestoken. Tegen de politie heeft Bastiaan verklaard dat God hem dit had opgedragen. “Mensen weten niet meer hoe ze zonder internet moeten leven en dat vind ik schandalig! Social media, nieuws, videoclips: het brengt alleen maar bagger met zich mee. In de Bijbel lees ik dat we geen afgoden moeten hebben, dus vond ik het hoogtijd om iets aan de internetverbinding in deze regio te doen.” Bastiaan beweert dat God 's nachts tot hem sprak. Naast de 'goddelijke opdracht' om de zendmast neer te halen, meent Bastiaan ook dat hij de trekker aan God moest offeren.

Woede

Veel Drachtenaren reageren geschrokken en boos. Ze pleiten dat Bastiaan streng gestraft moet worden. Bastiaans vader neemt het echter voor zijn zoon op: “Als het internet echt zo belangrijk is, zal het ook slim genoeg zijn om zichzelf te redden en herstellen.” Op de vraag of hij boos is dat Bastiaan zijn trekker heeft vernield, wil de boer niet ingaan.

BEAM vertaalt in deze serie met een knipoog Bijbelverhalen die vandaag de dag zeker viral zouden zijn gegaan. Komt het je misschien bekend voor? (vanaf vers 25).

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡