Ga naar submenu Ga naar zoekveld

538-dj Wietze de Jager: "Als jij Hem volgt, volgt Hij je terug"

21 november 2018 · Leestijd 2 min

Wietze de Jager is radio-dj bij Radio 538. Dit is een iets ingekorte versie van zijn ‘preek van de leek’ afgelopen zondag in Amsterdam.

'De DJ is de God van tegenwoordig'

"Vorige maand stond Amsterdam in het teken van het Amsterdam Dance Event. Als radio-dj maak ik dit soort evenementen van dichtbij mee; ik doe veel interviews met de dj’s en bezoek ook redelijk wat feestjes.

Ik ben opgegroeid met de Bijbel en heb thuis en op school altijd veel gehoord over geloof en God. Als ik op een festival sta, en ik zie die tienduizenden mensen voor het podium, en hoog boven hen de dj op zijn troon, dan denk ik weleens: de dj van tegenwoordig is voor een grote groep mensen God.

Op de feestjes zelf doen de fans alles wat de dj verkondigt. ’Put your hands up!’ – en een hele menigte gooit zijn handen in de lucht. ‘Jump!’ – en iedereen springt. God kan er bijna jaloers op zijn, hoe goed ze luisteren."

'Hij weet wie je bent'

Tot slot vertelt Wietze: "Als een schaap dat blindelings achter zijn herder aanloopt, volg ik God en vertrouw ik Hem volledig. God – de dj die iedere zondag op zo veel plekken in Amsterdam een feest geeft. Kaartjes hoef je niet te kopen. Iedereen krijgt een Meet & Greet. En Hij weet wie jij bent. Als je Hem volgt, volgt Hij je terug. Je hoeft Hem niet te smeken om een followback. Je moet er alleen voor open staan."

Benieuwd naar Wietze's hele verhaal? Die lees je hier bij het ND

Tekst: Wietze de Jager
Bron: Dag6.nl

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡