Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5 tips om door de ogen van Jezus te kijken

24 september 2017 Leestijd 3 min

Hoewel het super moeilijk kan zijn, is kijken door de ogen van Jezus wel de allerbeste manier om een ander te zien. Hier wat tips om het nog wat makkelijker te maken!

1. Baseer je mening over anderen niet op vooroordelen

Jezus is een ster in het niet veroordelen van de mensen om hem heen. Hij schoof zonder moeite aan bij zondaars, omdat hij potentie in mensen zag. Denk aan de Samaritaanse vrouw bij de put waar Jezus mee praatte, terwijl het voor Joden in die tijd not done was om met Samaritanen om te gaan. Zet je vooroordelen dus ver aan de kant en bekijk mensen eens vanuit een andere, meer menselijke kant! Ook zij hebben bepaalde gevoelens, ongeacht wat voor acties ze hebben verricht.

2. What Would Jesus Do

Soms is het heel moeilijk om naar iedereen te kijken zoals Jezus dat zou doen. Maar niemand heeft ooit gezegd dat je dat alleen moet doen! Bid tot God om te vragen of hij jou wilt helpen anders te kijken naar mensen en ontdek zo de mogelijkheden en talenten in de mensen die je eerder met een scheef oog aan zou kijken!

3. Geloof, hoop en liefde!

Jezus kon mensen zien door de ogen van Gods liefde. Hij zag daardoor hoe mooi mensen van binnen zijn en wat God daarvan tot uiting zou willen brengen. Hij keek alleen maar met ontferming naar mensen, oftewel: Hij wijst niemand af! Hij kijkt dwars door alle pijn en teleurstelling van mensen heen. Dit klinkt misschien heel lastig om zelf ook te doen, maar het is zeker niet onmogelijk! Probeer in te zien dat ieder mens kostbaar is en dat achter alle moeite die ze hebben iets heel bijzonders schuil gaat. 

4. Zet je irritaties opzij

Die lange rij bij je favoriete koffiezaakje op een maandagochtend, de spits in de trein en mensen die op je tenen staan, wat kunnen sommige dingen je veel irritaties opleveren! Maar in plaats van je gelijk te ergeren, kan je ook op een andere manier naar die irritant-hard-telefonerende-vrouw kijken. Probeer er eens bij stil te staan dat iedereen in die overvolle trein een andere bestemming heeft, met een ander doel en daar misschien met een heel andere emotie dan jij zit. Soms hebben mensen gewoon wat extra liefde nodig, dus in plaats van een felle blik een lieve glimlach geven kan al wonderen doen!

5. 'Beoordeel een boek niet op zijn kaft'

Iedereen kleedt zich op zijn of haar eigen manier. Sommige stijlen zullen je afschrikken en sommigen zullen je compleet verbazen! Maar hoe iemand zich kleedt, hoeft niet altijd wat te zeggen over hoe iemand daadwerkelijk is. Dus die grote, gespierde man in zwarte kleding waar heavy metal uit zijn oordopjes knalt, is misschien heel zorgzaam en onderweg naar zijn zieke moeder. Probeer dus, net als Jezus, iemands uiterlijke kenmerken aan de kant te zetten, voordat je bepaalt wat voor persoon iemand zou kunnen zijn! En, ga jij deze vijf tips uitproberen? Laat ons weten wat het voor jou gedaan heeft via beamredactie@eo.nl of WhatsApp (0683673700)!

Geschreven door

Nienke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕