Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5 talenten die jij sowieso hebt

20 juni 2018 Leestijd 2 min

Misschien kan je buurmeisje supergoed turnen, heeft je broertje wel 10000 volgers op Instagram of haalt je vriend zonder enige moeite altijd een 8 op tentamens. Het kan soms voelen alsof jij helemaal geen talent hebt. Niet waar! Iedereen heeft talent, hier zijn een paar dingen die jij sowieso kan.

1. Je kunt je deur openzetten

En dan bedoelen we niet om even door te luchten, maar om mensen binnen te laten. Of je er nou dol op bent of dat het je moeite kost, je kunt altijd gastvrij zijn voor mensen die het op dat moment nodig hebben. Je hebt ongetwijfeld wel eens een vriend of vriendin uitgenodigd omdat diegene zich op dat moment niet zo goed voelde!

2. Je kunt er zijn

Klinkt misschien een beetje zweverig, maar jouw aanwezigheid maakt ongetwijfeld mensen blij. Misschien voelt het niet zo, maar er zijn al-tijd mensen die om je geven!

3. Je kunt iets goeds doen

Een goede daad verrichten kan iedereen. Je hoeft niet meteen een huis te bouwen in Afrika. Grasmaaien voor je zieke buurman, opstaan voor een oudere mevrouw in de trein, de deur openhouden voor een collega. Jep, zo makkelijk kan het zijn. Jij voelt je beter en de ander ook!

4. Je kunt sowieso IETS

Ben je goed in gamen? Talent! Kun jij als de beste een leuke outfit bij elkaar zoeken op marktplaats? Talent! Breng jij je moeder direct een kopje thee als ze ziek is? Talent! Zoek jouw vaardigheden ook vooral in de kleine dingen, je hoeft geen profvoetballer te zijn als je ook goed kan voetballen met je kleine broertje!

5. Je kunt niks

WAT?! Ja ja, jij kunt dus wél wat. Niks doen is namelijk ook gewoon een talent. Misschien kun jij wel de hele middag lekker op de bank liggen zonder iemand om je heen. Dit kan lang niet iedereen, dus koester dit talent. Zolang je dit maar niet weken achter elkaar doet, want dan wordt je talent stinken.

Heb jij nog een bijzonder of juist een heel normaal talent die hier sowieso nog tussen hoort? Laat het ons weten!

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕