Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5 dingen die je kunt doen na een break-up

14 juni 2018 · Leestijd 3 min

Of je nou een jaar samen was of zes jaar, single worden na een lange relatie is één van de moeilijkste dingen ooit. Je hebt het gevoel dat je in een gat beland en je hebt niet eens echt zin om eruit te klimmen. Toch komt ook dit weer goed, al lijkt dat misschien onmogelijk. De volgende stappen ga je door na een break-up en zó kun je er mee omgaan.

1. Houd jezelf bezig

Eerst had je nog iemand om je grappige momenten van de dag te appen of te taggen in dat ene herkenbare filmpje op Facebook. Na een breakup valt dat ineens weg. Het is dan ook niet gek dat een break-up soms voelt als rouw. Zoek afleiding. Ga leuke dingen doen, je avonden te vullen, spendeer zondagmiddagen met familie. Ga op vakantie! Probeer niet alleen thuis weg te kwijnen, ook al is dat misschien het enige wat je op dit moment wil.

2. Kwel jezelf niet

Als hij of zij een nieuwe relatie heeft, probeer dan niet de hele dag op insta te kijken hoe hun relatie ervoor staat. Dat zij nu met hem op jullie favoriete plek zit, of hij nu met haar de hond uitlaat is alleen maar rottig om te zien. Open bijvoorbeeld iedere keer de bijbel-app als je dit van plan bent, win-win!

3. Geef jezelf wel ruimte voor verdriet

Naast de tijd die je moet vullen, is het ook heus wel oke om af en toe je kussen vol te huilen. Dat hoort er nou eenmaal bij. Overschreeuw jezelf niet, je hoeft je niet meteen goed te voelen. Mensen zullen begrijpen dat je tijd nodig hebt om hier overheen te komen. Wil je er juist graag over praten? Doe dat vooral! Of het nou met God of met je moeder is: praten helpt.

4. Geef het minstens drie maanden

Op dit moment doet elk klein dingetje je nog aan diegene denken. Hoe lang duurt dat gevoel nog? Uit onderzoek blijkt dat 71% van de ondervraagden zich drie maanden na de breakup beter begonnen te voelen. En hoe lang dit misschien ook lijkt, het biedt wel perspectief. Je zit echt niet voor eeuwig in de put!

5. Ga sporten

Je denkt vast: lame! Want je wil na een breakup gewoon met een bak ijs op de bank kruipen, of een zak chips leegeten terwijl je Fifa speelt. Toch helpt sporten veel beter om dit allemaal te verwerken. Niet alleen ben je onder de mensen, je brein heeft afleiding en je voelt je minder ellendig over jezelf.

Helemaal klaar met daten met mannen of vrouwen, lees hier hoe je kunt daten met God!

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡