Ga naar submenu Ga naar zoekveld

40-Dagentips: van sporten met je moeder tot de hele Bijbel doorlezen!

25 februari 2021 Leestijd 3 min

Iedereen is druk bezig met de 40-dagentijd: vasten van eten, sociale media, kleding kopen, noem het maar op, we zien het allemaal voorbij komen op jullie socials. Maar als je wat later begonnen bent en nog iets zoekt om van te vasten: hier is wat inspiratie!

Michelle stopt 40 dagen met sociale media, en geeft haar eigen invulling aan het begrip vasten: “Ik ga niet ontbijten en vasten tot twaalf, maar tot het avondeten mag ik zoveel eten als in het paradijs.”

Ook een goeie tip: ga ergens van vasten waar je juist een beetje verslaafd aan bent. Bjorn: “Ik ga samen met mijn zussen proberen geen chocola en slechte dingen te eten, maar wordt lastig.”

Een ambitieus plan van Adriaan, en dat in 40 dagen?: “Ik ga proberen de hele bijbel te lezen in de tijd die ik normaal aan sociale media besteed.”

Maar hoe vasten de meeste van jullie?

Helemaal niet eten is toch voor veel een stapje te ver, dat zagen we niet veel terugkomen. Maar jullie gingen vaak zoals Bjorn specifiek vasten: snoep, cola, koekjes, sommigen van alcohol, enzovoorts. Maar meer dan de helft van jullie stopt of mindert met Instagram, Snapchat of überhaupt met sociale media. Als je nou echt niets kan bedenken waar je (een beetje) verslaafd aan bent, kan je er ook voor kiezen om er een positieve draai aan te geven en iets wél te doen. Hier een paar van jullie inspirerende plannen:

Joyce: “Ik wil graag leren Gods stem te verstaan tijdens het bidden en vond het wel een mooie uitdaging om dat 40 dagen lang te oefenen. Ik bid van tevoren en vraag of God mij wil helpen om Zijn stem te horen. Als ik denk Gods stem te horen schrijf ik dat op.”

Noa: “Ik ga elke dag met mijn moeder sporten. We shall see!”

Rosanne: “In een app-groep met vrienden praten we over God en over dingen waar we dankbaar voor zijn, en delen bijbelteksten die ons raken.”

We konden helaas niks vragen over de reden dat jullie stoppen met sociale media, want jullie reageerden niet op onze脽 berichtjes! Als je hier wel meer over wil lezen: zangeres Lauren Daigle vastte 3 weken van sociale media en deelde hoe dit het voor haar was:

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕