Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marieke werd op haar 25e weduwe: "Ik dacht dat ik de herinneringen aan hem nooit zou vergeten"

18 januari 2021 · Leestijd 2 min

Marieke werd op haar 25e plotseling weduwe. Inmiddels is het drie jaar later en komt ze tot de ontdekking dat sommige herinneringen aan haar man vervagen. Marieke: ‘Na het overlijden van mijn man kon ik me niet voorstellen dat ik ooit iets aan hem zou vergeten. Dat bleek onjuist…’

"Na het overlijden van S. was ik bang dat ik dingen zou gaan vergeten. Ik kon mij daar tegelijkertijd niets bij voorstellen. Alles waar ik toen aan dacht, ging in mijn hoofd namelijk over een snelweg via “Station S.”. Dat kon ook niet anders, want ik was daar tien jaar lang ontelbare keren naartoe geraced en mijn brein wist geen betere route.

Zo stond ik na het overlijden van S. een keer bij de bakker en bestelde ik een sesam bruin voor ik er erg in had, terwijl dat nou niet per se míjn lievelingsbrood was. Ik vond het bijzonder en bizar om te realiseren hoe werkelijk alles uit mijn dagelijks leven met hem en onze relatie was verbonden."

'Het bleef stil'

"Doodvermoeiend ook, overigens. Steeds die fractie van een seconde waarin je je realiseert dat die route helaas niet meer tot een reactie of resultaat leidt. Het bleef stil op ‘Station S.’ ..."

Lees het volledige artikel bij Ik mis je

*De naam van de man van Marieke; S., is uit privacyoverwegingen afgekort.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡