Terrence Douglas geloof
9 december 2020

Terrence voetbalt bij Jong Ajax: ‘Ik speel liever geen wedstrijdje tegen Jezus’

Voor Jong Ajax-speler Terrence Douglas (19) is het duidelijk: God staat op nummer een, voetbal komt daarna. “Alleen met hem kan ik de top halen.”

“Ik ben opgegroeid met het geloof en de kerk. Toch speelde het geen grote rol in mijn leven, totdat ik 16 jaar oud was. Toen kreeg ik een preek doorgestuurd van Michael Todd. De manier waarop hij vertelde … Ik bleef gewoon luisteren! Sindsdien is mijn geloof enorm gegroeid. Wat me daarin heel erg helpt, is de groep ‘Ballers in God’. Voetballers van over de hele wereld delen in deze groep het geloof met elkaar. En ja, daar zitten ook voetballers van Feyenoord bij. Van rivaliteit merk ik in deze groep eigenlijk niets: we zijn allemaal broers van elkaar! We helpen elkaar met problemen die we in de kleedkamer of op het veld tegenkomen, en houden bijbelstudies. Door deze mensen heb ik geleerd dat ik me niet voor mijn geloof hoef te schamen."

Tekst loopt door onder foto:

Terrence Douglas Jong Ajax God

"Voordat ik een wedstrijd begin, ga ik naar een aparte ruimte om te bidden. Mijn teamgenoten kijken hier niet raar van op; ze weten dat ik geloof. Ik vind het belangrijk om met God te beginnen: ik heb hem simpelweg echt nodig. Ik zie het als mijn taak om hem te laten zien op de plek waar ik ben. Op het veld kunnen er nog weleens verhitte discussies ontstaan en dan wil ik niet de ander de huid volschelden. Dat zou Jezus ook niet doen. Maar het is niet gemakkelijk om op zo’n moment op mijn tong te bijten en me in te houden; die felheid hoort bij het spel. Of ik een wedstrijdje met Jezus zou aandurven? Nou, nee. Ik zou niet gefrustreerd willen raken. Plus: ik weet zeker dat hij me omver zou spelen, haha!"

God in de kleedkamer

"Ook bid ik weleens voor teamgenoten, bijvoorbeeld als iemand geblesseerd is. Dan stuur ik een appje waarin ik hem sterkte wens en zeg dat ik voor hem bid. Live in de kleedkamer voor iemand bidden, heb ik nog nooit gedaan. Niet omdat ik bang ben voor de reacties van de rest, maar omdat ik de timing lastig vind. ‘Hé, trouwens, mag ik voor je bidden?’ Wanneer drop je zoiets?”

Lees het volledige interview met Terrence in BEAM Magazine. Vraag 'm hier aan!

Fotografie: Ruben Timman

Lees meer

Volg ons