BEAM Kerkdienst komt terug
5 juli 2020

NIEUWS: De BEAM Kerkdienst komt in september terug op tv!

Supergoed nieuws vanaf de BEAM-redactie: de BEAM Kerkdienst komt terug! Vanaf 6 september zie je Joram, de BEAM Worshipband en allerlei inspirerende sprekers weer op NPO2 en youtube.com/eobeam. Gewoon om 11.00 uur! Onze BEAM-baas Maarten vertelt je meer.

De eerste BEAM Kerkdienst werd uitgezonden op zondag 15 maart uitgezonden via Youtube. Een paar dagen eerder moesten Nederlandse kerken hun deuren sluiten door strenge coronamaatregelen. Sindsdien maakten we 17 weken lang de kerkdienst, live vanuit Hilversum. “Het waren niet alleen de kijkcijfers die ons overdonderden,” vertelt BEAM-baas Maarten. “Ook de talloze enthousiaste reacties deden ons beseffen dat we voorzagen in een behoefte. Jongeren keken mee vanuit hun slaapkamer of met het hele gezin op de bank.”

Waarom komt de kerkdienst terug?

Eigenlijk was de BEAM Kerkdienst vooral bedoeld als een alternatief voor de gesloten kerken, maar ook na de vakantie is er nog steeds behoefte aan de uitzendingen, denkt Maarten. “We juichen het van harte toe als jongeren hun lokale kerk weer opzoeken, maar er zullen mensen zijn voor wie dat nog een stap te ver is. Misschien zijn er jongeren die het contact met hun eigen kerk een beetje kwijt zijn geraakt, of die voordat ze de BEAM Kerkdienst bekeken überhaupt niet in een kerk kwamen. Voor hen willen we er graag zijn.”

Hoe overleef ik een paar weken zonder de BEAM Kerkdienst?

In juli en augustus zijn er even geen uitzendingen van de BEAM Kerkdienst. Wél verschijnt in die periode elke week een nieuwe Denkstof-aflevering op ons Youtube-kanaal (check hier alvast de eerste aflevering over Gods plan met jouw leven).

En dan pakken we de BEAM Kerkdienst in september weer vrolijk op! We blijven zingen met de BEAM Worshipband, luisteren naar inspirerende sprekers en chatten erop los via youtube.com/eobeam (inclusief het doorgeven van digitale rolletjes pepermunt LOL!). Tot dan :)

Klik hier om eerdere BEAM Kerkdiensten terug te kijken!

Lees meer

Volg ons