3 april 2020

The Passion 2020 gaat tóch door: lees hier hoe

Ook de organisatoren van The Passion moesten dit jaar creatief zijn vanwege het coronavirus. Een evenement met live band en publiek zit er helaas niet in, maar toch zal er op Witte Donderdag een indrukwekkende uitzending zijn op tv. De mooiste scenes en liedjes van de afgelopen negen edities vormen samen een unieke jubileum-editie én je kan gewoon vanuit huis meezingen!

Online

Naast de mooie shots en muziek vormt het verlichte kruis het decor van de uitzending. Hier doet Anne-Mar Zwart verslag van het virtuele ‘lopen met het kruis’ en iedereen kan zich hier thuis bij aansluiten. Het is natuurlijk heel bijzonder dat dit de eerste Passion-editie zonder publiek is. Toch proberen de organisatoren de kijkers zo veel mogelijk te verbinden. Vooraf, maar ook tijdens de tv-uitzending, kunnen kijkers online hun hoop en angst delen met berichtjes en video’s. Een groot deel hiervan zal te zien zijn in de uitzending.

Dit jaar is Johnny de Mol de verteller. “Het is echt heel bijzonder dat we in deze bizarre tijden dit paasverhaal alsnog zo dicht bij de mensen kunnen vertellen. Het verhaal sluit zo goed aan bij alle gevoelens die er nu spelen: angst en verdriet, maar ook geloof, hoop en liefde. Ook kunnen veel kijkers hun hart ophalen aan fragmenten uit eerdere edities met hun favoriete artiest, hun mooiste lied of mooiste scene.”

Het verhaal is leidend

Ook de grote bazen van de EO en de KRO-NCRV zijn enthousiast: “Het verhaal van het lijden en sterven van Jezus staat stil bij de dingen waar wij als land en als personen naar verlangen: hoop voor een land dat angstig is, opoffering in een tijd waar we elkaar zo hard nodig hebben en verbinding voor de vele Nederlanders die zich verloren en alleen voelen. Niet de vorm en de grootte, maar het verhaal is leidend in The Passion."

Donderdag 9 april kun je The Passion live volgen op NPO1!

Lees meer

Volg ons