9 april 2020

Reyer brengt nieuwe single uit: “Ik wil dat het nummer voor geruststelling zorgt”

Vorig jaar raakte Reyer zwaar overspannen waardoor hij even van de radar verdween. Maar nu is hij terug met een gloednieuw nummer. Een geruststellend nummer in deze chaotische tijd. Wij belden Reyer op om het verhaal achter zijn nieuwe single ‘Prins van de Vrede’ te horen.

“Vorig jaar ben ik samen met bandmaatje Bart Hanswijk begonnen met het schrijven van het nummer, ’Prins van de vrede’. In het Engels gebruiken ze deze zelfde benaming voor Jezus, daar noemen ze hem ‘prince of peace’. In Nederland heb ik de benaming bijna nooit voorbij horen komen, wij vertalen dat hier met vredevorst, maar als ik eerlijk ben, vind ik die benaming iets te oubollig. Daarom heb ik deze naam gebruikt, ook omdat het wat frisser overkomt en anders is dan wat we gewend zijn..”

Angst

“De aanleiding van dit nummer zijn de tragische gebeurtenissen die Bart zag toen hij in het Midden-Oosten was. Oorlogen en bombardementen, het was verschrikkelijk en het liefste wilde hij eigenlijk direct gaan bidden en Jezus om hulp vragen: ‘Kom Jezus kom, kom spoedig.” Hij heeft het allemaal van dichtbij meegemaakt en het raakte hem. Normaal maken we in Nederland zulke dingen niet mee, wij hebben het hier vrij goed en we leven in vrijheid, we kennen oorlog en alle heftigheid nog niet. Maar deze tijd verandert dat een beetje; we leven in een tijd waarin mensen naar God willen en hem om hulp willen vragen.

Deze coronacrisis brengt die heftigheid een stuk dichterbij. Ik was van plan het nummer later in het jaar uit te brengen, maar dit nummer is voor nu. Mensen hebben de boodschap van hoop nu nodig. Want het komt allemaal wel heel dichtbij en dat maakt mensen bang. Ik wil dat het nummer voor een stuk rust en geruststelling zorgt.”

Come back

“Ondanks dat ik vorig jaar overspannen raakte, voelt het gek genoeg wel logisch om een nummer uit te brengen. Ik wilde blijven creëren ondanks dat ik overspannen was; muziek is een deel van mij. Daarom ben ik door gegaan met muziek maken, maar dan op de achtergrond. Ik had geen bepaalde datum waarop ik weer muziek wilde uitbrengen.

Mijn lichaam was tijdens in die periode compleet in de war. Ik moest opnieuw mijn grenzen verkennen, kijken hoe mijn lichaam in elkaar zat en op bepaalde dingen reageerde. Ik heb in de eerste periode vaak gehad dat ik over mijn grenzen heen ging, omdat ik per ongeluk iets te enthousiast werd en te lang doorging. Ik ben er wel door veranderd want ik heb er nu veel meer vrede mee om de rust te pakken die ik nodig heb. In het begin dacht ik dat het na een maandje wel weer goed zou zijn. Maar op een gegeven moment besefte en merkte ik dat mijn lichaam echt rust nodig had. Ik wilde niet te hard van stapel lopen en deed dus heel voorzichtig om niet meer terug naar af te gaan.”

Positieve reacties

“Ik was bij de release van het nummer wel benieuwd wat mensen van het nummer vonden, gelukkig kreeg ik heel veel positieve reacties. Mensen werden erdoor gerustgesteld en zeiden dat het echt een nummer bestemd is voor deze tijd. En daar ben ik het wel mee eens. Prins van de Vrede, U bent dichtbij ons, Hier in ons leven, Hier in de chaos, Prins van de Vrede U bent dichtbij ons’ Iedereen herkent deze woorden in deze chaotische tijd. Het virus grijpt om zich heen en daar heb je geen grip op. Mensen herkennen iets van rust en van hoop en de boodschap die ons gegeven is door God.”

Meer lezen over Reyer en zijn muziek, klik dan hier!

Met nietalleen.nl verbinden we tijdens de coronacrisis mensen die willen helpen aan hulpvragers. Zo staan we klaar voor elkaar in deze bijzondere tijd, want je bent #Nietalleen.Meld je aan als je wil helpen of geholpen worden!

 

Lees meer

Volg ons