25 april 2019

Dít deed je vroeger sowieso tijdens Koninginnedag

Inmiddels blijf je misschien liever thuis, pak je een klein feestje of struin je nog even over de rommelmarkt, maar vroeger was (toen nog) Koninginnedag één van de leukste dagen van het jaar. Dit is waarom.

1. Je fiets versieren

In de verte hoorde je ze al aankomen: de enorme fanfare die voor jou en alle kinderen uit de buurt uitloopt. De avond van tevoren had je vol trots je fietsje versierd met crêpepapier, ballonnen en slingers. Superfijn als het dan ging regenen en álles onder de kleurtjes kwam te zitten. Fietsen zat er ook niet echt in, het was meer een soort slowmotion-optocht waarbij je je best moest doen om niet om te vallen.

2. Tompoes

Goed, misschien ligt dit inmiddels ook wel weer in je koelkast. Want wat is Koningsdag zonder een superingewikkeld gebakje waar je eigenlijk altijd misselijk van wordt?

3. Kanonnen

Niet iedere gemeente had deze gekke gewoonte, maar misschien voor jou wel superherkenbaar: in de ochtend werden er een paar kanonnen afgeschoten. Geen idee waarom, wel lachen.

4. Rommelmarkt

Een jaar lang had je alle oude Donald Duckjes, dvd’s en speelgoed opgespaard. In de vroege ochtend sleurde je je vader of moeder mee (die dat trouwens vreselijk vond) om op de steenkoude grond te gaan zitten met een oud kleedje. Haalde je toch maar weer 6 euro op na een loodzware dag!

5. Muziek spelen

Eindelijk kwamen je blokfluit-skills van pas. De hele dag vader Jacob spelen leverde je zo een tientje op. Winning!

6. Kopen kopen kopen

Je móest echt die dvd van Belle en het Beest en je moeder moest nú meekomen, anders was hij ongetwijfeld al verkocht. Ook altijd leuk: die keer dat je meedeed aan de grabbelton, superenthousiast was en vervolgens een lelijk, saai keycord te pakken kreeg. Wat een verspilling van je euro.

Lees meer

Volg ons