23 januari 2019

Joram: "Waar licht is, is geen duisternis"

EO-Jongerendag presentator Joram Kaat vertelt graag waarom er is gekozen voor het thema Beam the Light:

Als je liever leest:

“Het thema van de EO-Jongerendag dit jaar is ‘Beam the Light’. Als je het nieuws bekijkt, zie je dat het best donker is in de wereld: de cijfers van depressies, burn-outs en zelfmoord onder jongeren zijn hoger dan ooit. Als ik kijk naar mijn eigen leven of (vaak via social media) naar het leven van anderen lijkt het best wel makkelijk om alle problemen voor onszelf te houden. We houden onze problemen in het donker en we schamen ons.”

“De Bijbel is heel duidelijk: dit hoeft niet! Jezus is het licht, Hij kwam naar ons toe en verdreef de duisternis. Daarom ook de keuze voor het thema Beam the Light. Allereerst als herinnering: Weet dat Jezus het licht is, waar je ook mee zit. En ten tweede als opdracht: Wij hebben dat licht en we mogen dat laten zien! Met elke keuze die je maakt, beslis je of je je licht schijnt of niet. Hier gaan we het 25 mei tijdens de EO-Jongerendag uitgebreid over hebben.”

Heb jij je al aangemeld voor de pre-sale? Dat kan hier tot en met donderdag 24 januari 12.00 uur!

Lees meer

Volg ons