Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley Icon--menu Icon--chevron-down Icon--npo3
christen bij first dates gelovig
24 januari 2019

Christenen bij First Dates: "Ben je dan heel erg gelovig?"

Ik ben gigantisch fan van het date-programma First Dates van BNNVARA. Wat mij wel opvalt zijn de clichévragen die mensen of de programmamakers van First Dates aan christenen stellen. Daarom leek het mij interessant om elke week één van deze stereotyperingen uit te lichten. Vandaag deel 3: hoe gelovig ben je?

Er is een grappige, misplaatste aanname ontstaan dat er gradaties in geloof zijn (ook onder christenen zelf). Je bent ofwel een beetje, wel aardig of heel erg gelovig. Ook volgens First Dates en de deelnemers van First Dates. Een superchristen-checklist die ze gebruiken: elke zondag naar de kerk, veel bidden, gedoopt, iedere dag bijbel lezen. Et cetera. Terwijl naar mijn mening je geloof niet afhangt van hoe hard je bidt, maar of je met je hart bidt! :)

Christenen bij First Dates

Lees meer

Volg ons