Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley Icon--menu Icon--chevron-down Icon--npo3
brazilie neymar christen
2 juli 2018

Braziliaanse voetbalspelers mogen hun geloof niet uiten op het WK...

Brazilië heeft een aantal christelijke voetbalspelers in het team, wie op het veld openlijk hun liefde voor God en Jezus verklaren. Voor het Wereldkampioenschap voetbal zijn ze gevraagd dit niet meer te doen. Hier is waarom:

Veel voetballers in het nationale team laten hun geloof zien (25% van de Braziliaanse bevolking is protestant) aan de hand van bidden voor en na de wedstrijd en het tonen van christelijke boodschappen op hun shirt. Spelers als Fernandinho, Thiago Silva en Neymar komen openlijk uit voor hun geloof en dat werd ook altijd toegestaan (gelukkig), maar dit WK steekt de Braziliaanse voetbalconfederatie (CBF) er een stokje voor. Hun geloofsuitingen zouden de focus van het voetbal afhouden en andergelovigen beperken in hun vrijheid... Wat denk jij ervan?

Hele artikel lees je op Christianity Today

Beeld: Wikimedia Commons

Lees meer

Volg ons