30 juli 2018

8 tips om je niet te vervelen op Schiphol!

Zelfs zonder vertraging is wachten op je vlucht een saaie gebeurtenis. Bovendien verkopen alle winkels hetzelfde (en zijn ze superduur). Maar geen zorgen, elk vliegveld is een speelparadijs. Je moet het alleen nog even ontdekken. Daarom: acht ideeën om de verveling te lijf te gaan. Na het lezen zul je smeken om vertraging!

Doe een Hello-Goodbye'tje

Op Schiphol is het 24 uur een komen en gaan van passagiers. Ga iets te dicht naast een wachtend persoon staan, zet je geïnteresseerde ik-wil-alles-van-je-weten-stem op en stel die ene, prangende vraag: op wie sta jij te wachten? Het helpt als degene die met je aan het wachten / vervelen is een camera meeneemt en alles vastlegt. 

Oefen je dansmoves

Op vliegvelden heb je dé perfecte vloer om je moonwalk te perfectioneren. Vergeet je hoedje niet. 

Omhels willekeurige mensen

Doe alsof je je bedovergroottante uit Australië of je verloren neefje uit Groningen na jaren weer terugziet, ren op een willekeurig persoon af en spring hem of haar huilend in de armen. Hilarische taferelen gegarandeerd.

Eten

Ga op zoek naar het winkeltje waar je de meeste chocolade voor je geld krijgt. Vergeet niet af en toe een gratis luchtje op te spuiten. Koop die reep chocolade en eet tot je misselijk bent. 

Schaken

Er gaat niets boven een potje ouderwets schaken. 

Looping

Koop een piloot om voor wat illegale loopings. Warning: dit kan wel duurder zijn dan je hele vakantie. 

High five!

Ga naast een travelator (zo'n horizontale roltrap) staan en loop - tegen de stroom in - met je hand uitgestrekt langs verveelde mensen voor je nodige portie high fives. Sowieso dat je kan lachen. 

Preach it!

"Vertel het aan de mensen dat Jezus leeft", zongen Elly en Rikkert al. Op een vliegveld als Schiphol zijn er genoeg mensen en heb je zeeën van tijd. Waar wacht je nog op? 

Nog meer tips? Help je medereizigers door jouw tips via een comment, Facebookreactie of WhatsAppbericht naar ons te sturen.

Nog geen WhatsApp-lid? Foei! App zo snel mogelijk BEAM AAN naar 06-83673700. Bedankjewel :)

TEKST: BAS DERKS

Lees meer

Volg ons