8 christelijke films op Netflix tijdens de zomervakantie
9 juli 2018

8 christelijke films op Netflix tijdens de zomervakantie

Vakantie of gewoon thuis deze zomer? KLAAR met de eeuwige discussie welke (verantwoorde) film je gaat kijken, wij hebben het werk al voor je gedaan. Dit zijn 8 christelijke films die te vinden zijn op Netflix. You're welcome!

1. Come Sunday | film

Carlton Pearson is predikant in de Verenigde Staten. Op een avond hoort hij Gods stem en vanaf dat moment gelooft hij dat de hel niet bestaat en dat iedere persoon wordt gered. Een groot gedeelte van zijn gemeente is het hier niet mee eens en er ontstaat ruzie.

Come Sunday is een dramafilm over Gods stem verstaan, twijfelen, vooroordelen en geloof. 

2. The Story of God with Morgan Freeman | serie

In deze serie met zes afleveringen gaat acteur Morgan Freeman op zoek naar God. Alhoewel, als je een persoonlijke reis van Morgan Freeman verwacht valt dit tegen, want het blijft nogal in algemeenheden steken, maar alsnog is het interessant dat een bekende Hollywood acteur zo geinteresseerd is in de geschiedenis van godsdienst.

Een interessante reis langs allerlei verschillende godsdiensten en levensvragen. Lekker episch aangezet met spannende muziek en de heerlijke, diepe stem van God, uhm, Morgan Freeman.

3. A.D. Kingdom and Empire | serie

Na de kruisiging van Jezus verspreiden de apostelen de goede boodschap over de wereld. Dit wordt in geuren en kleuren in beeld gebracht in deze serie. Let op: er komt veel bloed en geweld voorbij, daarom is de aanbevolen kijkleeftijd 16 jaar en ouder. Ook is de serie lang niet altijd trouw aan de Bijbel. Desondanks interessant om het leven van (en het leven na) Jezus via Netflix tot leven te zien komen.

4. Miracles from Heaven | film

Drie prachtige dochters en gelukkig getrouwd: het leven is goed voor moeder Christy en haar gezin. Als dochter Anna plotseling ernstig ziek wordt en er geen enkele dokter in het hele land weet wat er aan de hand is, wordt het geloof van Christy ernstig op de proef gesteld. Ze gaan van ziekenhuis naar ziekenhuis, zonder resultaat. De echte plot van de film daarentegen vindt plaats buiten het ziekenhuis: Anna zit met haar zus in een boom in de tuin als ze van een dramatische hoogte naar beneden valt.

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wat het alleen maar mooier maakt. Goede film waar aardig wat budget voor beschikbaar was. Aanrader!

TROUWENS, DE ACHTERNAAM VAN DE FAMILIE IS BEAM. DIT MAAKT DE FILM UITERAARD NOG FANTASTISCH VEEL BETER.

5. Heaven is for real | film

Nog een film gebaseerd op een ongelofelijk waargebeurd verhaal: Een 4-jarige jongen raakt bewusteloos tijdens een operatie. Als hij bijkomt verbaast hij zijn ouders met wijze woorden en dingen die hij helemaal niet kan weten. De oorzaak? Hij zegt even in de hemel te zijn geweest. Als dit bekend wordt op school en bij de pers, volgt er nogal wat commotie. Een ontroerend en inspirerend verhaal.

6. Jozef de Dromenkoning | film

Even nostalgie hoor, dat moet ook gebeuren. Het verhaal van Jozef de dromenkoning in animatie met heerlijke meezingers. Al bijna 20 jaar oud, maar boeiend, blijft leuk. Lekker kijken met je oppaskinderen of in een nostalgische bui. 

7. Left Behind | film

Ben jij als kind weleens bang geweest dat opeens iedereen weg was – met Jezus mee – en jij als slechte christen achterbleef op een ontregelde en chaotische aardbol? THIS IS EXACTLY THAT. Golden oldie film Left Behind staat op Netflix hoor!

Grote acteurs zoals Nicolas Cage, Chad Michael Murray en Jordin Sparks laten ons zien hoe het er aan toe gaat als ‘de opname’ plaats heeft gevonden. Want wat doe je als je in een vliegtuig zit en de helft van de inzittenden plotseling is verdwenen? Het verhaal is gebaseerd op het boek ‘De Laatste Bazuin’ van Jenkins en LaHaye.

8. In-Lawfully Yours | film

Een christelijke romantische comedy, dat is een zeldzaam genre. In-Lawfully Yours doet het en eerlijk: het is best een leuke film. Hoofdpersonage Jesse wordt belazerd door haar vriend en beëindigt de relatie. Als ze vervolgens verliefd wordt op een dominee, gaat er een hele nieuwe wereld voor haar open. Lekker dramatisch, lekker leuk.

MEERRRR? Check hier ons vorige artikel met 10 andere christelijke films en series.

 

Netflix is net als het Nederlandse weer - het verandert elke dag. Het kan dus gebeuren dat een serie of film (tijdelijk) niet beschikbaar is. Heb jij nog andere christelijke films / series gekeken op Netlfix en zijn we die vergeten? Mail ([email protected]) of app (0683673700) ons. Veel kijkplezier!

Lees meer

Volg ons