hyves is terug
1 mei 2018

Hyves is terug! En niet één, maar vier keer...

Waar aan de ene kant Facebook aan de schandpaal wordt genageld, springen aan de andere kant commerciële haaien op die Hyves een nieuw leven willen inblazen. Het probleem: er zijn nu al VIER(!) verschillende varianten...

Hyven.nl, hyvesisterug.nl, myves.nl, tijdvoorhyves.nl. Allemaal proberen ze nostalgie van respect en krabbels op Hyves weer terug te krijgen. Maar bij BEAM, waar we wel van nieuwe dingen houden, zijn we nog een beetje skeptisch. Wat nostalgie is, mag nostalgie blijven (en VERO was ook een hype). Wij nemen je daarom nog graag mee terug in de tijd. Terug naar de echte Hyves.

Geschiedenis Hyves

Hyves (naar beehives, Engels voor bijenkorven, uitgespr. haivz) was een Nederlandse sociaalnetwerksite, die begon op 22 september 2004. De eerste jaren groeide de website snel. Hyven werd een veelgebruikt woord in het Nederlands en werd daarom opgenomen in het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal. Vanaf 2010 verloor de site steeds meer bezoekers mede door de populariteit van het Amerikaanse Facebook. Op 2 december 2013 is Hyves gestopt als sociaalnetwerksite en ging verder als het spelletjesplatform Hyves Games. (bron: Wikipedia)

1. Krabbelen 4 life

Krabbelen op hyves is terug

2. Verjaardagskrabbel

verjaardagskrabbel op hyves is terug

3. Oké oké, de dansende banaan!

dansende banaan hyves is terug

4. Gadgets toevoegen (Kat-kets)

5. Iedereen zat op Hyves

Jan Peter Balkenende op Hyves is terug

6. Lekker buzzzzzzen

lekker buzzen op hyves is terug

7. Gekke Hyves-pagina's

hyves pagina is terug

8. WieWatWaar invullen

lekker je wiewatwaar op hyves is terug invullen

9. Respect jonguh

respect geven op hyves is terug

10. Doei, ik ben naar Facebook.

Hyves is terug op Facebook

11. Volg ons maar gewoon op Instagram (daar hebben we ook dansende bananen)

PS. Mochten wij ernaast zitten en wordt 1 van deze recycle-Hyves een succes, dan is er een ander, groter probleem. De Telegraaf Media Group (TMG), de echte eigenaar van Hyves, zal het social media-platform vanzelf een halt toeroepen, mocht het een succes worden. Ach, kunnen we ondertussen nog even terugdromen van R+R = R+R back.

Lees meer

Volg ons