Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley
Denkstof #02 - Liefde is... niet doodknuffelen
18 februari 2018

Waarom is er lijden in de wereld | Denkstof #02

"Stel dat God bestaat, waarom is er dan zoveel ellende? Moet hij daar niet iets aan doen? En als hij er blijkbaar niets aan doet, bestaat hij dan wel...?", vraagt Rikko Voorberg zich af in de tweede aflevering van Denkstof. Denkstof is een serie unieke en inspirerende video's vol bezinning en geloofsvragen.

Volgens Rikko Voorberg, theoloog, theatermaker, schrijver en columnist, beschermt God ons niet zo hevig, dat zijn liefde te veel liefde wordt 'omdat Hij ons dan alle zelfstandigheid ontneemt'. En dat wil God niet, Hij creëerde ons niet voor niks inclusief eigen wil en verstand.

Bijbelteksten over lijden

- ‘God is liefde’ – 1 Johannes 4:7-10
- Jezus komt – 1 Johannes 1:1-4
- Troost voor Paulus – Romeinen 8:18-39

Praten over pijn

- Wat is voor jou het moeilijkste aan geloven?
- Wat vind jij het mooiste aan geloven?
- Ken je verdriet dat achteraf een mooie betekenis bleek te hebben?
- Heb je nu ergens verdriet over? Kun jij je voorstellen dat dit ooit betekenis gaat krijgen?

Volg ons

© Evangelische Omroep - Algemene voorwaarden