19 januari 2018

“Tijdens het schrijven van muziek is God heel dichtbij”

Eline (19) zingt al een tijdje mee met Damascus, een christelijke hiphopgroep, maar werkt ook aan haar eigen solocarrière. Bij een auditie voor The Voice besefte ze dat ze niet voor de wereld muziek wil maken, maar voor God. De teksten die ze schrijft zijn vaak gebeden: “Ik kan God voelen tijdens mijn schrijfproces. Dan sluit ik mij helemaal af en bid ik zingend. Ik kan mij dan helemaal afsluiten van de wereld.”

“In 2015 was ik al een tijdje aan het zingen, maar ik wist niet of ik er wel iets mee moest doen. Daar heb ik lang over getwijfeld. Totdat een goede vriend naar mij toe kwam. Hij had over mij gedroomd. In die droom wandelde ik in een prachtige witte jurk door een veld. Toen ik muziek begon te maken klapten alle rozen open. God sprak tot mijn vriend en zei: ‘Eline gaat mensen dichter naar mij toe brengen met haar muziek’. Die droom zorgde ervoor dat ik de beslissing nam om te gaan voor een muziekcarrière.

Het liefste wat ik doe is nummers schrijven die dicht bij mij staan. Tijdens dat proces voel ik dat God heel dicht bij me is. Ik bid vaak zingend, en die teksten inspireren mij weer om nummers te schrijven. Het is een soort stille tijd voor mij en ik kan mij dan helemaal afsluiten van de wereld.”

Naar buiten met mijn muziek

“Ik wil niet alleen muziek maken voor in de kerk. Natuurlijk, het is heerlijk om een worship te leiden van een dienst, maar ik heb het gevoel dat God met mij juist naar buiten wil, naar de mensen die God nog niet hebben gevonden. Ik wil graag optreden op festivals waar je mij niet zo snel zou verwachten. Dat vind ik mooi! Niet écht worshippen, maar wel God noemen. Hij is tenslotte de baas.

Ondanks mijn jonge leeftijd heb ik al heel veel mensen mogen raken met mijn muziek. Dat werkt zo motiverend. Als er na een optreden een jongen in je armen valt en alleen maar uit kan brengen: ‘jullie hebben mijn leven gered,’ dan slik je toch wel even. Toen ik hoorde dat het lied ‘Het Licht’, dat we samen met Kinga Bán hebben opgenomen, op begrafenissen werd gespeeld, kreeg ik echt een brok in mijn keel.”

Iemand zei dat ik als een engelenkoor klonk

“De jongens van Damascus laten mij heel erg vrij in mijn aanbidding op het podium. Dat vind ik fijn. Een keer verloor ik mijzelf zo in die aanbidding dat iemand later naar mij toe kwam met de woorden dat ik klonk als een engelenkoor. Dat is echt het mooiste compliment dat ik ooit heb gekregen.

In de toekomst zou ik heel graag mijn eigen album uit willen brengen en op tour gaan. Het hoeft echt niet groot, juist heel intiem met een klein achtergrondbandje. Samen met het publiek God aanbidden. Heel stiekem droom ik van internationale roem. Het zou toch echt geweldig zijn als ik ooit kan samenwerken met for KING & COUNTRY, want daar ben ik heel erg fan van. Wat de toekomst ook brengt, ik blijf God aanbidden met mijn muziek.”

Op 17-02 komt het nieuwe album van Damascus uit, waar je Eline op hoort. Meer info & tickets voor de releaseparty in Dordrecht, klik HIER.

In 'Talent Stage' vertellen (aanstormende) christelijke talenten hun verhaal. Ken jij ook iemand die barst van het talent en op zijn/haar eigen manier het woord van God verspreidt? Of ben je zelf echt supergoed in dansen, zingen, acteren of ladder klimmen? Stuur een mail naar: beamredactie@eo.nl of app ons (06-83673700)!

Lees meer

Volg ons