4 maart 2017

6 manieren om aandacht te geven aan ouderen

Hartstikke leuk zo'n weekthema 'opa's en oma's', maar niet iedereen is gezegend met lieve grootouders. En veel ouderen zijn niet gezegend met zorgzame kinderen of kleinkinderen. Dit is een gevalletje 'vraag en aanbod' waar mooie initiatieven voor zijn bedacht.


Vrijwilligerswerk: bel met ouderen
De Zilverlijn is een initiatief van Het Ouderfonds. Vanuit huis bel je mensen door heel Nederland die zich hebben aangemeld.

Leen de grootouders van je vrienden
Heb jij geen opa of oma meer? Ben je fan van de opa/oma van een goede vriend?
1 + 1 = 2 
Opa's en oma's worden soms alleen op zondag na de kerk bezocht, de overige zes dagen duren láng voor ze. 

Vrijwilligerswerk: word maatjes met een senior
Ben je student en woon je (in de buurt van) Amsterdam, Rotterdam of Utrecht? Dan kun je een 'vaste' opa of oma krijgen via Stichting Seniorenstudent. Minstens zes uur paar maand ga jij uit met jouw oudere. 

Mail de dominee op pastoraal werker van je gemeente 
Zij zijn goed op de hoogte wie er geholpen kan worden met boodschappen of wie je blij kunt maken met een zelfgebakken cake. 

Vrijwilligerswerk: schrijf de verhalen van ouderen op
Als journalist bezoek je ouderen of uitjes van Het Ouderfonds. Je verhalen en reportages komen op de website of in het magazine van de organisatie. Een beetje ervaring is een vereiste voor dit vrijwilligerswerk.

Schrijf een kaartje
Via omapost.nl kun je vanaf je telefoon een foto-kaartje versturen. De kaart valt een dag later in de bus bij je eigen grootouder, maar je kunt ook kiezen voor een eenzame oudere die omapost.nl in de kaartenbak heeft. 

Tijd met ouderen doorbrengen is écht heel leuk. Ze zijn bijvoorbeeld goed in wijze relatieadviezen geven. Kun je wel wat leuke senioren-date-ideeën gebruiken? We've got your back. 

Volg ons