13 februari 2017

Ik ben een zielepiet want ik tinder niet

Ben je gestoord, abnormaal, een social vreemdeling als je niet tindert? Als ik om me heen kijk en zie hoeveel van mijn vrienden op Tinder zitten, soms enkel ter tijdverdrijf en ego-streling, zou ik het bijna geloven. Is persoon A niet perfect genoeg, dan swipe je door naar persoon B, persoon C, totdat het hele alfabet is gepasseerd. En alle vormen, intelligenties, kleuren en types voorbij zijn gekomen. De conclusie is: perfectie bestaat niet.

Hoe gemakkelijk is het om als single een date te scoren via dit medium - Tinder: meet interesting people nearby. Blij verrast werd ik afgelopen zaterdagochtend door de Volkskrant waarin liefdesfilosoof Jan Drost werd geciteerd: “Tinder is letterlijk een liefdesmarkt. Het faciliteert letterlijk een consumentistisch idee van liefde. Daar schuilt een groot gif in. Door de schijnbare oneindigheid van de keuzemogelijkheid sluit je jezelf nog meer af van een eventuele ontmoeting.”

Een tegengeluid. Door die oneindigheid aan keuze, heb je het gevoel dat de volgende persoon, nog perfecter is. Waarom zou je dan voor de huidige optie gaan? Dat is gif, funest voor de liefde. Liefde is uiteindelijk voor één persoon kiezen en daarvoor gaan. 

Hoe zit dat bij jou? Date je er op los en vind je het geweldig. Of pies je bij voorbaat al in je broek van angst en leg je de date-drempel torenhoog. Is Tinder iets dat je een duwtje in de goede richting geeft, of je juist van een daadwerkelijk ontmoeting weerhoudt? Deze week geeft BEAM jullie een duwtje in de rug door woensdag een speeddate-sessie met 40 BEAM’ers te houden tijdens Redactie TV.
(Biecht: ik zie er nu al naar uit!)

Daten is spannend zolang je nog niet weet of die ander jou zit zitten. Droomt hij net zo hard van jou? Ik heb nachten wakker gelegen als ik nog niet zeker wist of die jongen mij zag staan. Liever heb ik zelf de touwtjes in handen… Wacht ik schijtebroek als ik ben, dat ik zeker weet dat die ander mij ziet staan. Liefde is een afhankelijkheidsverklaring. “Groot geluk gaat hand in hand met grote pijn.“ Als het van twee kanten goed zit, zweef je op een wolkje hemelhoog. Loop je een blauwtje, dan doet dat diep pijn. Afhankelijk zijn is niet altijd fijn. 

Er is een Iemand bij wie je altijd terecht kunt en die je – HOERA - nooit afwijst. Die altijd verliefd naar je kijkt, altijd het beste met je voor heeft, en altijd date-tijd voor je heeft. Hij swipet nooit verder omdat je niet perfect genoeg bent. En Hij vindt je nooit een zielepiet.

God, die tindert niet.

Heb een fantastische week met lots of love, wellicht een date met die man of vrouw van je dromen – en houd ons op de hoogte! 

Arachne

PS. Heb jij een zalig, horror date ervaring? Mail (beamredactie@eo.nl) of app (0683673700) ons! Eeuwige dankbaarheid.
Ook hebben we het deze week over de friendzone – schroom niet ons te benaderen met je verhaal. Love you!  

Volg ons