Ga naar submenu Ga naar zoekveld

11x de Bijbel over dankbaarheid

5 november 2017 · Leestijd 3 min

Soms weet je even niet waar je het moet zoeken in de Bijbel. Wil je graag meer in de Bijbel lezen over dankbaarheid en dankbaar zijn? Wij hebben alvast 11 Bijbelteksten voor je op een rijtje gezet! Wat is nu al jouw favoriet?

1. Kolossenzen 2:7

Blijf in hem geworteld en gegrondvest, houd vast aan het geloof dat u geleerd is en wees vervuld van dankbaarheid. 

2. Filippenzen 4:6-7

Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren. 

3. Openbaring 5:13

Elk schepsel in de hemel, op aarde, onder de aarde en in de zee, alles en iedereen hoorde ik zeggen: ‘Aan hem die op de troon zit en aan het lam komen de dank, de eer, de lof en de macht toe, tot in eeuwigheid.’ 

4. Psalm 9:2

Ik wil u loven, HEER, met heel mijn hart, vertellen van uw wonderdaden. 

5. 2 Tessalonicenzen 1:3

Broeders en zusters, wij moeten God altijd voor u danken. Het past ons dit te doen, omdat uw geloof sterk groeit en uw liefde voor elkaar groter wordt. 

6. Kolossenzen 3:16

Laat Christus’ woorden in al hun rijkdom in u wonen; onderricht en vermaant elkaar in alle wijsheid, zing met heel uw hart psalmen en hymnen voor God en liederen die de Geest u vol genade ingeeft. 

7. 2 Korintiërs 9:11

U bent in ieder opzicht rijk geworden om in alles vrijgevig te kunnen zijn, en uw vrijgevigheid leidt door onze bemiddeling tot dankzegging aan God.

8. Jona 2:10

Maar ik zal mijn stem in dank verheffen en u offers brengen; mijn geloften los ik in. Het is de HEER die redt!

9. 1 Korintiërs 1:4-5

Ik dank mijn God altijd voor u, omdat hij u in Christen Jezus zijn genade heeft geschonken. Door hem bent u in elk opzicht rijk geworden.

10. 1 Tessalonicenzen 5:18

Dank God onder alle omstandigheden, want dat is wat hij van u, die één bent met Christus Jezus, verlangt. 

11. 1 Korintiërs 15:57

Maar laten we God danken, die ons door Jezus Christus, onze Heer, de overwinning geeft.Deze teksten zijn prachtig, maar mét context zijn ze nog veel mooier. Spreekt een tekst je aan? Pak vooral je (digitale) Bijbel erbij of klik even door en lees de tekst eromheen om het nog beter te begrijpen!

Geschreven door

Nienke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡