Ga naar submenu Ga naar zoekveld

10 fun facts over goede voornemens

8 januari 2016 · Leestijd 3 min

De dag waarvan je wist dat hij nog moest komen. De eerste week van januari ademt goede voornemens. Dus nee, jullie ontkomen er niet aan. Om jullie een hart onder de riem te steken (of juist niet), hier een paar leuke feitjes over goede voornemens. Zijn we daar ook weer vanaf.

Wisten jullie bijvoorbeeld al.....1. Dat januari geen goede maand is om met goede voornemens te beginnen?

Goede voornemens worden dan het slechts volgehouden. Mocht je toch heel graag met goede voornemens willen beginnen, doet dat dan in augustus. Mensen die dan terugkomen van vakantie moeten wennen aan de nieuwe routine en beginnen daarom makkelijker met voornemens. 2. Dat sportschoolabonnementen in januari niet aan te slepen zijn?
Sportschool Fitland in Rotterdam heeft bijvoorbeeld 30 procent meer aanmeldingen in de maand januari. 3. Dat goede voornemens oorspronkelijk uit Babylon komen?
4000 jaar geleden gingen de voornemens in Babylon (Babel in de Bijbel) alleen nog niet over afvallen, maar over het terugbrengen van geleende spullen en het afbetalen van schulden. 4. Dat je moet zorgen voor een goede nachtrust?
Anders kun je direct wel stoppen. Slaaptekort is echt killing voor je wilskracht. Zorg dus voor een goede dosis nachtrust voordat je aan je gigantische lijst met voornemens begint. 5. Dat er een hele hoop synoniemen van het woord voornemen bestaan?
Aanslag, Besluiten, But, Besluit, Beslissing, Bedoeling, Doelstelling, Denkbeeld, Eerst wat pakken is het plan, Gedachte, Heeft zich voorgenomen, Intentie, Moedwil, Mening, Nam zich iets voor,  Opzet, Oogmerk, Ontwerp, Onderneming, Plan, Raadslag, Toeleg en Voorhebben. 6. Dat het helpt om je familie en vrienden te betrekken?
Zij kunnen je namelijk helpen en aanmoedigen als je weer in je oude gewoontes vervalt. Dit werkt overigens beter voor vrouwen dan voor mannen. Mannen doen het beter met hun voornemens als ze ze concreet en realistisch opstellen: ‘Ik ga twee keer per week sporten’. 7. Dat het populairste voornemen ‘afvallen’ is?
Op de voet gevolgd door ‘minder druk maken’ en ‘meer sporten’. 8. Dat er zelfs apps bestaan om je te helpen met je goede voornemens?
Zoals ‘My Future Me’, en ‘Kwit’. 9. Dat er ook interactieve lezingen worden gegeven die je helpen bij het halen van goede voornemens?
Zo wordt er vanmiddag nog eentje gegeven in Amsterdam, om 14:00. Mocht je interesse hebben. Kosten: 14,50 euro. 10. Dat als je wilt slagen, je minstens drie maand moet volhouden?
Als je je namelijk drie maanden aan je goede voornemens hebt gehouden, is de kans groter dat je dat de rest van het jaar ook nog gaat lukken. Bron: Quest 

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡