Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jongeren starten #positivehighfive: “Laten we corona beantwoorden met liefde”

2 april 2020 · Leestijd 2 min

‘Volmaakte liefde laat alle angst verdwijnen.’ Deze tekst uit 1 Johannes 4:18 is de basis voor het nieuwe platform #positivehighfive. Vijf vrienden laten zien hoeveel mooie initiatieven er in deze gekke corona-tijd ontstaan. “Met liefde en positiviteit staan we sterker dan corona."

“Wij weten zeker dat ook jij iets doet om positiviteit en liefde te verspreiden,” schrijven de oprichters van #positivehighfive op hun Instagram-pagina. “Normaal krijg je dan een high five van je vrienden, maar aangezien dat nu even niet gaat, willen wij ‘m digitaal aantikken!” De bedenkers van dit nieuwe platform vinden het hoog tijd dat mensen voelen dat we samen het coronavirus bestrijden. “We doen namelijk allemaal iets om ons steentje bij te dragen. Een (digitale) high five is het symbool dat ons samenbrengt en zichtbaar maakt dat wij met z’n allen corona beantwoorden met liefde. Als de teller gaat lopen, zien we steeds meer hoe ontzettend veel van ons in groot en klein ons beste beentje voorzetten!”

Het idee:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Op de website hebben inmiddels al bijna 1000 mensen een digitale high five gegeven. Je leest er bovendien hoe andere mensen hun positiviteit verspreiden door middel van verschillende initiatieven. VET!

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡