Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Christelijke TikTokker Wouter (15): “Gods liefde is iets wat je raakt, ook als je niet christelijk bent”

28 april 2021 · Leestijd 3 min

Wouter hoort bij een groep van 13 christokkers, een groep christelijke jongeren die op TikTok iets over Jezus willen vertellen.Hij vertelt ons hoe hij met zijn account is begonnen en wat de boodschap is die hij wil brengen: “Gods liefde is anders dan de liefde tussen mensen, dat wil ik graag delen!”

“Ik heb altijd al geloofd dat God bestond, ik heb een christelijke opvoeding gehad en ging naar een christelijke basisschool. Het geloof hoorde bij mijn leven maar verder deed ik niks met mijn geloof. Ik geloofde wel, maar ik wás niet gelovig. Ik had een vriend die atheïstisch was, hij geloofde totaal niet in het bestaan van God en hij stelde me best wel moeilijke vragen over mijn geloof. Toen dacht ik: “Hoe kan ik antwoorden op zijn vragen als ik geen persoonlijke relatie met God heb?” Er kwamen steeds meer vragen in me op waar ik antwoord op wilde hebben, dus een halfjaar geleden begon ik voor het eerst zelf de Bijbel in te duiken.“

De Bijbel is mijn safe place

“Ik deed wel aan bidden en had met mijn oma wel eens Psalmen gelezen, maar toen ben ik pas echt zélf de Bijbel in gaan duiken. Dat heeft echt mijn geloofsleven op zijn kop gezet! De Bijbel is een plek waar ik al mijn antwoorden uit haal en waar ik mijn safe space in vind. Omdat ik een creatief persoon ben, heb ik van mijn Bijbel een soort projectje gemaakt, zo wordt hij een stuk persoonlijker. Ik vind het lekker om in een drukke, creatieve Bijbel te lezen. Ik weet nog dat ik zo erg onder de indruk was van de boodschap van Gods liefde in de Bijbel, dat ik het ook aan anderen wilde doorgeven. Daarom begon ik Gods Woord te delen over het internet. Ik focus de boodschap van mijn TikToks vooral op Gods liefde, want liefde is iets herkenbaars, ook bij niet-christenen. Maar Gods liefde is anders dan liefde tussen mensen, dat wil ik graag met mensen delen. Dat is mijn passie!”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Toen ik begon met het maken van TikToks met meer christelijke boodschappen is mijn account twee keer geblokkeerd. Ik ben er nooit achter gekomen waar dat door kwam, maar dat voelde wel als een soort tegenslag. Ook kreeg ik veel meer negatieve comments onder mijn posts. Dat voelde wel echt als een soort weerstand. In die eerste maanden heb ik heel veel gehad aan de groep christokkers. Ik kwam in aanraking met een aantal andere christenen op TikTok. Omdat we dezelfde passie delen, kunnen we elkaar bemoedigen. We bellen elkaar eigenlijk elke avond wel om te horen hoe het met elkaar gaat en te delen waar we tegenaan lopen. Ook denken we met elkaar mee over ideeën voor video’s, daar hebben eens in de zoveel tijd een gesprek over met elkaar.”

Shammah (21) uit België is ook actief op TikTok, hij deelt zijn passie voor Jezus graag met zijn volgers. Daarom heeft hij zijn Instagramaccount ‘Jesus is bae’ genoemd. Lees in het interview wat hij hiermee bedoelt!

Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡