Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sarah: 'Ik date voor nu alleen met Jezus'

26 juni 2024 · Leestijd 3 min

Ja, ik ben single. Laten we die vraag gelijk de wereld uithelpen. Nee, ik ben niet aan het daten en je hoeft niet je hele netwerk in te schakelen om mij te helpen. EN NEE OOK NIET STIEKEM OMA, ik heb GEEN ‘oogje’ op iemand en ik ben ook niet op zoek. Hier komt het: ik ben bewust single.

Het is een keuze en daarmee een kans om me op een andere relatie te focussen. Ik zeg vaak voor de grap: ‘Ik zit in m’n ✨holy girl single season✨, ik date alleen met Jezus!’. En ja, maak me maar belachelijk met je: ‘je kunt gewoon niemand vinden’. Dat is niet zo. Maar ik wil eerst focussen op mijn relatie met God, voordat ik een romantische relatie aanga.

Ik merk dat ik mijn geloof kwijtraak wanneer ik wel met iemand date. Alsof ik het geluk wat ik eerst vond in het geloof, vervang door het geluk dat ik vind in iemand anders. Alsof ik Jezus niet meer zo nodig heb? Terwijl ik steeds meer tijd begin te steken in een jongen, verlies ik steeds meer tijd met God.

Eerlijk is eerlijk: ik zeg al twee jaar dat ik single blijf om me op God te richten, maar het lukt niet altijd. Stiekem laat ik me toch afleiden door het idee van verliefd zijn en zeg weer ‘ja’ tegen een date. Het lijkt soms het hoogste doel: verliefd worden, trouwen en lang en gelukkig leven. Maar elke keer kom ik erachter dat ik er nu nog niet klaar voor ben. Natuurlijk ga ik aan mezelf twijfelen als ik om me heen kijk: ik zie relaties waarbij het wel lukt het geloofsleven vast te houden, en zelfs versterkt wordt. Waarom lukt dat niet bij mij?

Ik geloof dat hier een reden achter zit. Elke keer word ik geconfronteerd met de zin: ‘Jezus moet alles zijn wat je nodig hebt in je leven’, maar dat geldt nu niet voor mij. Daarom wil ik bewust de tijd nemen om uit te zoeken hoe ik Jezus op één kan hebben in combinatie met het geluk dat ik in andere mensen vind. En dat mag, want ik hoef niet alles nu al te weten of te kunnen. Daarom date ik nog even verder met Jezus. En nu écht. Een deadline heb ik niet, maar wel een doel: om te leven met Jezus als basis. En nee, voor iedereen die grappig probeert te zijn: je bent zeker niet hopeloos als je single bent. Misschien mag je er stiekem wel dankbaar voor zijn.💌💐

11x wat je NIET wilt horen als christelijke single

Lees ook over:

11x wat je NIET wilt horen als christelijke single

Geschreven door

Sarah Neerhof

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡