Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Joy en Naomi kregen een bijzonder teken van God: ‘Hij heeft een engel gestuurd’

⚠️TW: in dit artikel komen gedachten aan zelfdoding voor⚠️

27 juni 2024 · Leestijd 5 min

In de Bijbel zijn de mensen die een droom 💭of teken van God kregen, niet op één hand te tellen. Johannes heeft zelfs een eigen Bijbelboek voor al zijn visioenen: Openbaring. MAAR gebeurt dit vandaag de dag nog steeds EN hoe dan? BEAM sprak met Joy en Naomi over hun bijzondere ervaringen met God: “Toen ik opkeek, was ze weg.”

Joy (17): ‘Ik heb een engel gezien’

“Het is nu twee jaar geleden dat ik een auto-ongeluk heb gehad. Ik werd op de fiets aangereden door een man die mij niet had gezien. Gelukkig had ik niet veel pijn, maar ik was erg geschrokken. Naast de ambulance en politie, kwam er een vrouw op mij af en vroeg of ik iets nodig had. Ze kwam met een deken en legde het over mij heen om mij warm te houden. Ik weet zeker dat het een engel was. Ik kan me niet voorstellen dat iemand een ongeluk ziet, waar de hulpdiensten al bij betrokken zijn, en er nog even bij komt staan om te vragen of ik iets nodig heb. Ik vertelde het tegen mijn moeder, die meteen vertelde dat het echt zo zou kunnen zijn. En toen wist ik het zeker.”

“Ik denk dat ik die ‘kracht’ nodig had op dat moment, omdat ik in shock was. Alles gebeurde zo snel en ik wist niet wat er nou precies aan de hand was. Op dat moment zelf voelde het al meteen bijzonder: ik wist dat deze vrouw iets voor mij ging betekenen.”

5be90323-0f62-4eda-b335-530d5fb2032a 4

“Ik bleef de deken bij mij houden en ik vroeg of iemand haar had gezien, maar niemand gaf die bevestiging. Hoe ze er precies uitzag, weet ik niet meer.  Ik heb nooit gedacht dat een engel een witte jurk moet hebben met witte vleugels en licht om zich heen. Ik zie engelen als mensen die God heeft gestuurd om ergens op een bepaalde tijd, precies op dat moment, er te zijn voor iemand. Na het ongeluk besefte ik pas hoeveel God voor je kan betekenen en altijd bij je is. Ik wist dat altijd wel, maar ik heb het nooit zo ervaren.”

Hoe kan je herkennen dat iets van God is?

Jurjen ten Brinke, theoloog en spreker, kent ook zelf dit soort momenten in zijn leven. Op de vraag hoe je tekenen van God kunt herkennen vertelt hij: "Aan de vrucht ken je de boom", oftewel: kijk naar wat het oplevert. Als de droom of het visioen ervoor heeft gezorgd dat iemand dichter bij Jezus komt, dan is er geen reden om te zeggen dat iets nep of niet van God is. Het kan echt, ik heb het zelf ook meegemaakt in mijn eigen leven. Engelen kunnen zich laten zien door een mens, en God kan mensen daarvoor gebruiken. Dat staat in de Bijbel. Vaak vinden wij dit ingewikkeld te begrijpen, omdat wij alles graag zelf willen snappen of uitleggen.” Dus als iemand terugkijkt naar wat het op dat moment voor diegene opleverde, kan het zeker God zijn, zegt Jurjen. “Hij weet wat iemand op dat moment wel of niet nodig heeft. Ook kan het met je karakter te maken hebben: hoeveel sta je ervoor open? Kennelijk vindt God het in levens van bepaalde mensen nodig, om hun geloof te versterken. Vaak gebeuren er meer tekenen in gebieden waar het nodig is: gebieden waar het geloof nog niet is, of nieuw is.”

Naomi (16): ‘Jezus omhelsde mij’

“Ik heb autisme. Daardoor heb ik het niet altijd makkelijk gehad en had ik last van veel depressieve gedachtes. Door mijn autisme moest ik leven met diepe angsten, zelfs zo erg dat ik het leven niets meer waard vond. Elke keer als ik aan het huilen was, bad ik tot God, maar nooit met een antwoord. Tenminste, dat dacht ik. Ik zat huilend op de grond, totdat ik opeens iets voor me zag: ik zag mijzelf met een man waarvan ik zijn gezicht niet zag, maar ik wist op de een of andere manier dat het Jezus was. Hij omhelsde en troostte mij. Op dat moment wist ik: Hij luistert naar mij en heeft zelfs antwoord gegeven. Toen het beeld weer wegging, was mijn paniekaanval voorbij. Hij heeft mij geantwoord door mij te laten zien dat ik getroost word bij Jezus en Hij mij nooit alleen laat: Hij ziet mij. Ook mag ik dankbaar zijn voor de geweldige therapeuten om mij heen, want zo gaat het langzaamaan beter. Maar doordat Hij zichzelf heeft laten zien, ben ik er nog."

1000020955

“Ik heb het nooit verteld tegen iemand, want ik was bang dat mensen het raar zouden vinden en niemand mij zou geloven. Ik heb zelf geen seconde getwijfeld aan wat ik voor mij zag: door mijn autisme kan ik iets ontvangen zonder ja-maars. Dat maakt mijn geloof zo puur en ben ik sinds dit moment erg bemoedigd. Het is een getuigenis geworden. Jezus wist dat ik dit beeld nodig had.”

Engelen voor dummies

Lees ook over:

Engelen voor dummies

Geschreven door

Sarah Neerhof

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡