Stage - REDACTIE

BEAM is het jongerenmerk van de EO en zoekt nieuwe redactiestagiairs. Heb jij een passie voor schrijven en (christelijke) jongeren? Solliciteer nu!

VACATURE: Redactiestagiair bij BEAM

Wil jij werken op de leukste redactie van Nederland? BEAM is het jongerenmerk van de EO en zoekt nieuwe redactiestagiairs vanaf september 2021. Heb jij een passie voor schrijven, (christelijke) jongeren en ben je creatief en leergierig? Wil je meedraaien in een jong team dat op elk sociaal platform aanwezig is, kruidnoten steelt bij andere afdelingen en waarvan elke medewerker stuk voor stuk knettergek is? Dan is deze vacature absoluut voor jou!

WAT DOE JE:
Je komt te werken bij BEAM, het jongerenmerk van de EO. Op onze site, in ons magazine en op onze socials besteden we aandacht aan zaken waar (christelijke) jongeren zich mee bezig houden: relaties, seks, school, maatschappij, kerk, geloof, duurzaamheid, buitenland en nog veel meer. Je maakt onderdeel uit van een klein, gezellig en professioneel team.

Als redactiestagiair schrijf je voor ons magazine, onze site (zowel korte nieuwsberichten en columns als langere achtergrondartikelen en interviews), woon je redactievergaderingen bij en draag je actief onderwerpen aan. Je denkt mee en ontwikkelt nieuwe rubrieken, houdt onze social media bij, denkt mee over beeld en vormgeving en nog heel veel meer. Ook help je mee met de BEAM Kerkdienst, ons wekelijkse televisieprogramma op NPO2. Je wordt hier getraind in live ondertitelen. Oftewel: je draait volledig mee op onze redactie. Wij leggen de lat hoog, maar geven ook heel veel vrijheid aan stagiairs die goed zijn!


WAT ZOEKEN WE:
Onze ideale stagiair heeft een passie voor schrijven, vindt jongeren te gek en heeft een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal. Hij/zij is creatief, leergierig, sociaal en volgt een opleiding Journalistiek, Nederlands of Communicatie, liefst derde- of vierdejaars. (Volg je een andere studie en wil je toch solliciteren? Verras ons!) Affiniteit met het christelijk geloof is een must. Het gaat om een fulltime stage voor vier of vijf dagen in de week vanaf 6 september 2021. Bij voorkeur voor vijf maanden, maar langer of korter is ook bespreekbaar.WAT BIEDEN WIJ:

VRIJHEID: Bij BEAM is er ruimte om te nieuwe dingen te proberen en dus ook ruimte om op je bek te gaan.

BEGELEIDING: Onze redactie bestaat uit jonge mensen die goed met je kunnen meedenken en je met liefde begeleiden.

MONEY: Er is 250 euro stagevergoeding per maand beschikbaar op basis van 36 uur per week.

BREED AANBOD: Magazine, socials, video's, evenementen, site, analytics, nieuwe concepten. Wij doen ontzettend veel verschillende dingen waardoor jij kunt ontdekken wat jij zelf het leukste vindt en wat het beste bij jouw talentenpakket past.

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan voor 1 juni 2021 (eerder = beter) je sollicitatiebrief en CV naar Bas Derks via stages@eo.nl Wil je meer informatie? Stuur gerust een mailtje!