Ga naar submenu Ga naar zoekveld

⚠️Daniëlle: Mag ik even BeReal met je zijn? ⚠️

29 juli 2022 · Leestijd 2 min

Zodra deze ⚠️emoji’s oplichten op mijn scherm spring ik op. Ik MOET nu een BeReal maken. Het is de bedoeling dat je binnen twee minuten nadat je de melding hebt gehad, een foto maakt van wat je op dat moment aan het doen bent. De echte jij laten zien. Je kunt geen filters gebruiken, afreizen naar een vette fotolocatie of oneindig lang poseren. Toch weet ik zelfs op deze app mijn leven er beter uit te laten zien dan het eigenlijk is.

Eerlijk is eerlijk: ik wacht vaak met het maken van een foto tot ik écht iets leuks aan het doen ben. Gisteren zei ik nog tegen een vriend: ‘Ik heb gewacht met het maken van een BeReal tot ik hier was.’ Dan weten mensen dat ik niet zielig ben, maar leuke dingen doe. Als ik dan toch alleen thuis ben, ren ik naar de plek met het beste licht en check ik nog een paar keer of ik er goed uitzie. Voor de foto die je hierboven ziet, ging ik snel naar buiten om vervolgens mijn eten toch voor de tv op de bank op te eten.

Fake

We roepen zo vaak: ‘Je moet meer echtheid laten zien op social media. Weg met Photoshop en facetune!’ Maar ik denk niet dat een app kan helpen om deze prestatiecultuur op te lossen. Het zit zo diep in ons geworteld dat we de beste versie van onszelf moeten laten zien, dat we zelfs op BeReal nog mensen voor de gek houden. Niet is wat het lijkt, ook al lijkt het wel zo.

Real

Natuurlijk superstom dat ik mijn 25 vrienden op BeReal niet eens durf te laten zien hoe mijn leven eruitziet. En als ik dit heb, vraag ik me natuurlijk ook af hoeveel procent real is van de foto’s die ik van anderen zie. Dus, voornemen voor de zomer: wat minder in mijn telefoon duiken, zodat ik weer eens zie hoe de échte wereld in elkaar zit. Fijne vakantie allemaal!

10x de domste manieren waarop je gewond kunt raken 🤦‍♂️🤡

Lees ook over:

10x de domste manieren waarop je gewond kunt raken 🤦‍♂️🤡

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡