Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley Icon--menu Icon--chevron-down Icon--npo3

EO-Jongerendag 2020 - Joram

Presentator op de EO-Jongerendag

Joram (presentator)

Joram Kaat wilde vroeger voorganger worden: “Dat was mijn idee van een podium hebben.” Op 25 mei presenteert hij voor de 5e keer de EO Jongerendag, met dit jaar als thema ‘BEAM the Light’.

Hoe is dat, presenteren van een EO-Jongerendag?

“De eerste keer ben ik op een rijdende trein gestapt en heb ik het vooral zo aangepakt als mijn voorgangers. Dat deed ik de tweede keer ook, maar ik merkte dat het niet werkte. Ik kreeg reacties als: ‘Joram, je maakt helemaal geen grappen, hoe kan dat?’ 
Er lag een gapend gat tussen de Joram die ik op de radio en online was en de presentator van dit evenement. De oplossing was gelukkig eenvoudig: ik ging de derde keer gewoon niks meer voorbereiden. Natuurlijk, het programma kende ik, ik ademde het, maar ik schreef geen teksten meer uit.”

Het beviel hem zo goed, dat de derde Jongerendag de enige is die hij durft terug te kijken. Tot zijn verbazing vond de regie het helemaal goed dat hij het zonder papier zou doen. “Het maakt het voor hen ook wat losser.”

Je wilde als tiener niets liever dan op de EO-Jongerendag werken. Waarom?


“Ik ben in een typisch christelijk gezin op- gegroeid waar alleen christelijke artiesten gedraaid werden die op de EO-Jongeren- dag optraden. Geweldig vond ik dat. We gingen als gezin ook naar de familiedagen van de EO. Hier komen media, evenementen en geloof samen, precies de combi waar ik van houd."