rebekka verheij is piloot bij MAF
22 mei 2018

GETUIGENIS: "Door een tekening van God werd ik piloot"

In de videoserie WALK on WATER portretteren wij vier personen die een stap uit de boot hebben gezet en daarbij volledig op God hebben vertrouwd. In de derde aflevering vertelt MAF-pilote in opleiding Rebekka Verheij haar verhaal.

Pilotendroom

"De droom om piloot te worden begon toen ik ongeveer 12 jaar was, ik wilde graag bij de luchtmacht vliegen. Het idee om in een vliegtuig te zitten, leek me zo gaaf. Daarna viel het kwartje dat je bij de luchtmacht moest vechten en dat wilde ik niet. Dus toen heb ik die droom geparkeerd. Een paar jaar later kreeg ik van vrienden een verjaardagscadeau om een lesvlucht te doen. Nadat we geland waren, begon ik weer te stralen: wauw, dit is echt zo gaaf!"

Een teken(ing) van God

"Even later kwam een vriend naar me toe en die zei: volgens mij wil God dat vliegen van jou aan jou teruggeven. Vanaf dat moment werd het steeds duidelijker en het grootste teken dat ik heb gekregen was een tekening van een meisje - ze woont in India, daar schrijf ik mee - met een vliegtuig erop. Dat was wel heel mooi, want dat was net toen ik heel erg aan het twijfelen was. Ik kreeg die tekening en dacht: wow, volgens mij is dit wel een knipoogje van God. Dat meisje tekent normaal gesproken hartjes en bloemetjes en allemaal van die meisjesdingen, maar nu was het plots een vliegtuig.

Ik schreef haar een brief terug: wat mooi, want ik wil piloot worden...misschien. Stuurde ze terug: 'Oh, ik wist niet dat je piloot wilde worden, maar God vertelde me om een vliegtuig te tekenen.' Daarna dacht ik wel: nu ga ik er ook voor, want uit mezelf zou ik het nooit doen. God riep me, dus dan doe ik het gewoon."

Kijk hier alle Walk on Water-video's terug.

Lees meer

Volg ons