24 mei 2018

"De EO-Jongerendag is voor ons de drukste dag van het jaar"

Waar wordt meer ellebogenwerk vertoond: vooraan bij het podium op het moment dat Lindz opkomt, of bij de McDonalds om half zes? Bijna iedere jongerendagganger heeft weleens in de enorme massa gestaan om het restaurant heen. Maar hoe is de EO-jongerendag eigenlijk vanaf de andere kant van de toonbank? Jasper van Tent Beking, Restaurant Manager van McDonald’s Restaurant Arnhem Gelredome, veteraan inmiddels, vertelt graag.

Zijn jullie de drukte van de EO-jongerendag gewend?
''De drukte door evenementen zijn we wel gewend, maar de EO-Jongerendag is voor ons de drukste dag van het jaar. In de piekuren staan we met 100 crewleden tegelijkop de werkvloer. Dat kan alleen doordat we als een echt team samenwerken en iedereen precies weet wat ‘ie moet doen. We krijgen ook hulp van personeel uit de filialen in de buurt. Daarnaast huren we extra stoelen en banken die we op het terrein neerzetten. Onze leverancier komt 's ochtends met een vrachtwagen vol alleen voor ons restaurant.''

Hoe zit het met de producten die jullie aanbieden op de EOJD?
''We beperken ons assortiment tot de favoriete producten om iedereen zo goed en snel mogelijk te kunnen helpen. Maar of producten weleens op zijn? De ervaringen van voorgaande jaren nemen we mee in de voorbereiding voor dit jaar. Het is dan ook nog niet voorgekomen dat we onze gasten nee moeten verkopen.''

Hoe zorg je er als bezoeker voor dat je snel naar binnen en naar buiten bent?
''We maken gebruik van een McWalk. Dit houd in dat onze McDrive speciaal voor deze dag geopend is voor voetgangers, hierdoor kunnen wij veel bezoekers helpen. Binnen zijn de rijen vaak lang, maar doordat er genoeg personeel aanwezig is, staat de gast zo weer buiten.''

Hoe is het EO-jongerendagpubliek voor jullie?
''Elk evenement in GelreDome heeft een eigen doelgroep. Aankomende week staat Iron Maiden in GelreDome. Dit zijn weer andere bezoekers dan tijdens de EO-Jongerendag. De EO-Jongerendag trekt uiteraard veel jongeren. Het enthousiasme van de bezoekers heeft ook effect op ons personeel, waardoor het voor ons elk jaar weer een feestje is om te werken.''

Tekst: Lola Brouwer

 

Lees meer

Volg ons