Miriam Swaffield spreker EOJD Eo-jongerendag 2018
8 maart 2018

7 vragen van BEAM’ers aan EOJD-spreker Miriam Swaffield

Jaaa, the word is out. Miriam Swaffield komt spreken! Zonder dat jullie wisten wie de spreker van EO-Jongerendag 2018 zou worden, hebben jullie deze vragen gesteld. Lees hieronder Miriams antwoorden:

1. Marlene: Waarom wil je op de EO-Jongerendag spreken?

“Ik denk echt dat God iets aan het doen is bij jonge mensen in Europa. Ik wil als een soort grote zus iedereen aanmoedigen om verder te gaan in geloof dan de oudere mensen hebben gedaan in hun tienerjaren. Het toffe is dat ik al langer het gevoel heb dat God tegen me zegt dat ik naar andere landen ga om te spreken. Daarom voelde het als een enorme eer om gevraagd te worden om op de EO-Jongerendag te komen spreken, maar ergens had ik het dus wel verwacht haha. Ik had zelfs al nee gezegd tegen evenementen in het Verenigd Koninkrijk voor eind mei.

Ik voelde gewoon dat God zei; “Wacht, er gaat iets komen en het is niet in Engeland”. Dus toen de EO me belde, dacht ik: WOW, dit klopt precies met wat God tegen me heeft gesproken. Ik heb er superveel zin in!”

2. Sabien en Samuel: Wanneer ben je christen geworden?

“Ik ben christelijk opgevoed en ik kan me geen moment herinneren dat ik Jezus niet volgde, maar toen ik 7 was, koos ik echt bewust voor God en ben ik meer met mijn geloof gaan doen.”

3. Elianne: Wat vind je van for KING & Country? 

“Ik ken ze niet goed, maar ik vind het vooral een hele toffe naam voor een band. Natuurlijk ga ik ze heel veel luisteren voor de EO-Jongerendag, zodat ik alle liedjes mee kan zingen.”

4. Nadia: Wat is je doel in het leven?

“Hmmm, goede vraag. Aan de ene kant is mijn levensdoel om JA te zeggen op alles wat Jezus voor me in petto heeft. Zodat ik nu vol voor Hem leef en niet pas als ik hem face to face ontmoet. En als ik hem uiteindelijk ontmoet, dat Hij dan zegt: “Lekker gedaan, je hebt echt gedaan wat je kon.” Dan ben ik heel blij haha.”

5. Ruby: Wat staat er op je bucketlist?

“Ik wil graag skydiven, of surfen in Indonesië. O ja en ik wil een baby geitje. Dat lijkt me zo fantastisch."

6. Maartje: Denk je dat er dieren zijn in de hemel?

“Hahaha, gek genoeg had ik hier pas een gesprek over op de Universiteit waar ik theologie studeer. Ik hoop het, want ik heb echt hele toffe honden en katten gehad. Een van mijn honden heette zelfs Aslan, dus als die het niet haalt weet ik het ook niet meer…. Ik hoop het gewoon echt, want ik houd van dieren. Theologisch gezien is het echt een mysterie, want de Bijbel zegt er niks over. Maar ik denk dat het zo goed gaat zijn in de hemel dat we ons er dan geen zorgen over hoeven te maken.”

7. Karlijn: Hoe vaak ga je naar de supermarkt?

“Mijn sportschool zit naast m’n supermarkt, dus ik combineer dat. De echte vraag is dus; hoe vaak ga ik naar de sportschool, haha. En dat is meestal 1 of 2x per week. Ik wil eigenlijk vaker gaan. Maar ik ben niet zo iemand die inkopen doet. Meestal is het; zullen we vanavond pannenkoeken eten? Oke let’s go!! Vrij last minute allemaal.”

In het nieuwe BEAM-magazine verschijnt een uitgebreider interview met Miriam. Nog geen BEAM-lid? Vraag dan een abonnement aan! En koop je EO-Jongerendagticket hierrr.

Lees meer

Volg ons