10 juni 2017

Martin en Angelique wachten 9 uur als buschauffeur

Tijdens de EO-Jongerendag vervult iedereen een andere taak. Een van de belangrijkste taken is het vervoeren van jongeren van en naar het stadion. Wat doen de buschauffeurs eigenlijk tijdens de hele dag? Martin en Angelique vertellen!

Martin: “Wij kennen elkaar van vroeger, dus dat is gezellig. Zo kun je een beetje bijpraten terwijl de groep die je vervoert de hele dag weg is. Maar goed, die mazzel heb je niet altijd natuurlijk. Ik ga nog wel even een rondje lopen om het stadion vanmiddag, ik ben toch wel benieuwd. Nu heb ik ook een krant mee en een boek, want ja, Angelique wil natuurlijk winkelen.”

Angelique: “Ja, dat doe je als vrouwelijke chauffeur toch sneller denk ik, even winkelen. Ik ga zo naar het centrum van Arnhem, dan koop ik daar wat en ga ik lekker eten. Als ik dan weer terugkom doe ik waarschijnlijk een bakkie met Martin en dan komen de jongeren weer terug. Zoiets zal het wel worden.”

Lege accu in niemandsland
Martin: “Kijk, in principe kunnen we alles doen hier. Er zit een dvd speler in de bus, dus als je wilt kun je een filmpje afdraaien, er zit een koffieapparaat in en je kunt ook prima een vouwfietsje in de laadbak kwijt. Het enige waar je op moet letten is dat je accu niet leeg raakt.”

Angelique: “Ja, dat heb ik wel een keer gehad. In BELGIË nog ook. Natuurlijk waren er ook geen collega’s in de buurt toen, dus moest ik het bedrijf bellen voor startkabels. Dat is natuurlijk minder.”

EO-Jongerendag
Angelique: Jongeren zijn hartstikke leuk om mee te nemen in de bus. Ik heb echt nergens problemen mee. Natuurlijk is het wel belangrijk om goede afspraken te maken. Ik zeg ook altijd dat ze me best een Maltezer of een ander snoepje mogen geven, maar dat ze die dan wel komen brengen. Niet dat ze om mijn oren vliegen of dat er vier door het gangpad rollen als ik rem.”

Martin: “Haha, ja, soms zijn ouderen lastiger dan jongeren!”

Lees meer

Volg ons