26 mei 2017

“Vorig jaar kwam ik tot geloof, nu ben ik teamlid van Praten & Bidden”

Vorig jaar deed hij al mee in het voorbedeteam, maar dit jaar draait Rutger (20) voor het eerst mee in het team van Praten & Bidden op de EO-Jongerendag. Je kunt bij hem terecht met al je vragen over God en geloven of om samen te bidden. Waarom kiest Rutger ervoor om anderen te bemoedigen in plaats van zelf een toffe dag te hebben op de EO-Jongerendag?

“Vorig jaar las ik voor de EO-Jongerendag een precies zo’n interview als dit met iemand die meedeed met het gebedsteam. Dat sprak mij toen zo aan dat ik me opgaf voor het voorbedeteam achter de schermen. Ik vond het zo’n mooie ervaring en wilde er eigenlijk toch wel graag meer mee doen. Direct na de EO-Jongerendag had ik contact met de coördinator van het team. Het opgaveformulier dat ik toen in mijn mail kreeg heb ik eerst laten staan.”

Door elkaar getrild tijdens Planetshakers
“Meebidden in het gebedsteam was voor mij niet helemaal een nieuwe ervaring. Ik ga vaak naar het Huis van Gebed in Groningen. Daar bidden we samen voor mensen die na diensten op zondag gebedskaarten inleveren. Daarom was het bidden op de EO-Jongerendag een stukje herkenning. Alleen dat we door elkaar werden getrild in de gebedsruimte tijdens het concert van Planetshakers, dat was nieuw, haha!

Moed bij elkaar geschraapt
“Dat vond ik al heel mooi, dat we samen baden voor alle bezoekers in het stadion en de organisatie. Maar ik wilde graag nog een stapje verder gaan. Persoonlijk voor iemand bidden en het gesprek aan kunnen gaan vind ik nog mooier. Met dat verlangen ging ik naar huis. Een tijdje geleden werd ik er weer even bij stilgezet. Ik had me nog niet officieel opgegeven voor het Praten & Bidden-team, maar realiseerde me dat de EO-Jongerendag er al weer bijna aankomt. Ik schraapte de moed bij elkaar en gaf me op.”

Ups en downs
“Hoewel ik het heel waardevol vind om te bidden voor anderen, vind ik het natuurlijk ook wel spannend om nu als volwaardig lid mee te draaien. Ik ben vorig jaar tijdens Opwekking pas echt tot geloof gekomen en nu doe ik mee met dit team. Maar ik weet dat ik op God mag vertrouwen. Mijn relatie met Hem heeft ups en downs en gaat niet altijd makkelijk. Maar dat heeft iedereen en dat is niet erg. Het is juist mooi dat de bezoekers op de EO-Jongerendag zien dat ik dezelfde worstelingen heb en dat ik mij in hun verhaal herken. Daarom vind ik het belangrijk om mee te draaien in het team van Praten & Bidden. Als ik anderen kan helpen in hun zoektocht naar Jezus is mijn dag geslaagd.”

Fear not
“In Filippenzen staat: ‘Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. Dan zal de vrede van God die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren.’ Zo moet ik het maar bekijken. Ik vind het spannend, maar ik weet dat God mij leidt en daar vertrouw ik op.”

Voorbedeteam
“Als jij nu denkt, ik wil meebidden in het voorbedeteam, dan zag ik tegen jou: luister naar je verlangen. Kijk niet naar je eigen situatie om te denken: ik ben er niet klaar voor. God houdt van je zoals bent en je kunt er nooit volledig klaar voor zijn. God geeft het verlangen en dus mag je erop vertrouwen dat hij je helpt. Laat je verlangen spreken. Het zal wel lopen zoals God het wil.”

Meebidden op de EO-Jongerendag

Kom jij naar de EO-Jongerendag toe? Dan weet je misschien dat er heel veel vrijwilligers zijn die meehelpen om de dag te laten slagen. Denk aan de opbouwers, de stewards aan wie je alles kan vragen, de Praten & Bidden-medewerkers of al die mensen van verschillende organisaties. Wat je iets minder ziet, maar wat we heel belangrijk vinden, is dat er die dag ook een Voorbedeteam actief is. De hele dag zijn er (jonge)mensen achter de schermen  aan het bidden voor de EO-Jongerendag: voor jou, de bezoeker, voor de bands, voor de productie, voor de sfeer enzovoort.

Ben jij iemand die graag bidt? Of zou je meer willen ontdekken wat het is om voorbede te doen? We bieden je de gelegenheid om een half uur aan te sluiten bij het Voorbedeteam. Heb je hier interesse in, stuur dan een mailtje naar rianne.meijer@eo.nl.

Wil je graag op een andere manier je steentje bijdragen? Check dan dit artikel over vrijwilligerswerk – heel tof en je mag gratis naar de EO-Jongerendag!

Lees meer

Volg ons