8 mei 2017

COLUMN: Ik ben een jaloerse vriendin

Ik ben de nachtmerrie van elke jongen. De reden waarom relaties uit gaan. En ik schaam me er voor. Vroeger was ik niet jaloers. Het maakte me niet uit waarmee mijn vriend om ging. Hij moest namelijk kunnen genieten. Als hij wilde afspreken met mensen dan moest hij dat lekker doen. Ik kwam later wel.

Nu is het anders. Ik kan als een echte vrouw naar hem kijken en me achterdochtig afvragen wat er in hem omgaat. Kijkt hij stiekem naar anderen? Verlangt hij misschien naar een leukere vriendin? Wil hij liever met haar alleen zijn? En als hij toegeeft dat haar shirt leuker is … of wat er onder het shirt zit… dan ligt de deegroller binnen handbereik! No way dat hij ooit nog mijn vriendinnen ontmoet. Laat staan z’n eigen vrouwelijke vrienden. No way.

Waarom niet? Nou het kan zo maar gebeuren dat hij ziet hoe leuk vrouwen kunnen zijn. En ja, dan gaat het thuis tegenvallen. Stel je voor dat hij ziet hoe goed anderen kunnen voetballen en dat hij mijn toeschouwerskwaliteiten niet meer kan waarderen. Of dat hij mijn oude, kapotte Vans ruilt voor een chick op hakken. Ik kan hem beter gewoon opsluiten. Als hij mij alleen kent, dan val ik best wel mee.

Hoewel ik het overdrijf, schaam ik me toch voor mijn gedachtes. Tot de reactie van mijn vriend… Hij liet het namelijk van de andere kant zien. Het doet hem heel veel dat iemand zó veel van hem houdt. Hij was er dankbaar voor. Wauw… Toen slikte ik wel even.   

Vanochtend besloot ik om niet meer jaloers te zijn. Want met zo’n lieve vriend, doe ik hem alleen maar tekort om niet te vertrouwen. Toch heb ik dit besluit weer ingetrokken. Want misschien heeft mijn vriend wel gelijk. En is het bijzonder dat ik zo veel liefde ervaar. Misschien mag ik wel trots zijn op het feit dat ik zo veel van iemand kan houden. Als ik dit goed inzet, is het mijn kracht in plaats van schaamte.
Misschien is een jaloerse vriendin niet altijd makkelijk maar we zijn gewoon té verliefd op jullie, jongens. Té verliefd met een klein gebrek aan vertrouwen. In onszelf.

Anne (18) is blogger en een fanatieke fan van Jezus en de mensen om haar heen.

Lees meer

Volg ons