Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley Icon--menu Icon--chevron-down Icon--npo3

EO-Jongerendag 2019 - FAQ

De EO-Jongerendag 2019 zal plaatsvinden op de datum: 25 mei 2019. Locatie: Rotterdam Ahoy! Hier vind je alle informatie, tickets en meerrrrr! En worden alle veelgestelde vragen beantwoord.

Ik heb nog geen ticket ontvangen

Heb je je ticket niet ontvangen? Download deze dan via eo.nl/ticketopvragen. Daarbij heb je je postcode, huisnummer en reserveringsnummer nodig. Check eerst even je spam, het kan zijn dat hij daar terecht is gekomen.

Waar en wanneer is de EO-Jongerendag?

De EO-Jongerendag vindt plaats op zaterdag 25 mei 2019 in Rotterdam Ahoy, Ahoyweg 10, Rotterdam.

Voor wie is de EO-Jongerendag?

De EO-Jongerendag is voor iedereen die zich jong voelt! :-) We richten ons op jongeren tussen de 12 en 18 jaar.

Promotiepakket EO-Jongerendag

Wil jij een EO-Jongerendag poster voor op je telefoon, school, kerk of thuis? Download HIER het promotiepakket!

Vrijwilliger worden op de EO-Jongerendag?

Als je heel graag bij wil dragen aan het vetste christelijke evenement van het jaar: meld je dan als vrijwilliger door een mailtje te sturen naar [email protected]. DANK!

Waarom niet meer in het Gelredome in Arnhem?

In de afgelopen 45 jaar is de EO-Jongerendag vaker verhuisd, maar nog niet eerder naar de regio Rotterdam. De nieuwe locatie is beter bereikbaar voor bezoekers uit Zeeland, België en iedereen uit de regio Rotterdam (en daar komen, blijkt uit onderzoek, de meeste bezoekers vandaan).

Vanaf wanneer kan ik mijn ticket reserveren?

De kaartverkoop voor de EO-Jongerendag gaat open op 25 januari 2019 om 16:00 uur via www.eojongerendag.nl.

Wat zijn de beste plekken in Ahoy?

We zorgen ervoor dat je overal goed zicht hebt op het podium, maar om je een beetje een idee te geven hierbij een overzicht van Ahoy. Ga je met vrienden? Kies dan hetzelfde soort ticket! Het is niet mogelijk om bij elkaar op te zitten als je een verschillende tribune hebt gekozen!

Hoeveel kost een EO-Jongerendag-ticket?

Als supporter van BEAM of lid van de EO betaal je voor je ticket slechts €15!

Ben jij nog geen supporter of lid? Dan kan je nu BEAM-supporter worden voor slechts €6! Voor deze €6,- word jij lid van BEAM en krijg je 4 x per jaar gratis het BEAM Magazine en toegang tot onze evenementen. Je lidmaatschap is tot wederopzegging en vanaf volgend jaar betaal je €15,- per jaar.

Wil je wel graag naar de EO-jongerendag, maar wil je geen BEAM-supporter worden, dan betaal je een toeslag van €12,50 op de ticketprijs.

Waarom is het belangrijk om supporter te worden van BEAM?

Supporters en leden zijn voor ons superbelangrijk! Met het geld van jouw lidmaatschap maken we onder andere de EO-Jongerendag mogelijk en schrijven we het hele jaar over het licht van Jezus op BEAM.nl. Daarnaast ontvang je 4 x per jaar het BEAM-magazine.

Hoeveel tickets kan ik kopen?

Per persoon kun je op je eigen gegevens 1 ticket kopen. Bij de reservering moet je akkoord gaan met de EO-Reserveringsvoorwaarden en de machtiging van de incasso. Wil je voor 3 personen of meer reserveren? Maak dan een groepsreservering. Hoe dat werkt, lees je verderop.

Hoe weet ik of ik EO-lid ben of BEAM-supporter?

Je bent EO-lid of BEAM-supporter als je voldoet aan minimaal één van de volgende punten:

  • Jij hebt een EO-lidmaatschap of BEAM-support op jouw naam staan.
  • Een BEAM-supporter ontvangt bovendien 4x per jaar het BEAM Magazine.

Heb ik mijn relatienummer nodig bij het reserveren?

Je hebt geen relatie- of lidmaatschapsnummer nodig om te reserveren. De EO controleert aan de hand van de ingevulde gegevens of je persoonlijk EO-lid of BEAM-supporter bent. Let op dat je wel reserveert op de adresgegevens waarmee je in onze administratie bekend bent.

Wat kost een groepsticket?

Een groepsticket kost per persoon €15 inclusief reserveringskosten.

De groepsleden hoeven individueel geen EO-lid of BEAM-supporter te zijn.

Een groepsticket is een mooie manier om jongeren voor het eerst kennis te laten maken met BEAM en de EO-Jongerendag! We hopen natuurlijk dat iedereen daarna alsnog BEAM-supporter wordt, want we kunnen je hulp goed gebruiken!

Ik wil voor een groep tickets bestellen. Hoe werkt dat?

Tickets bestellen voor een groep (vanaf 3 personen). Klik op 'reserveren' en dan op 'reserveren voor groepen' en vul de gegevens van jouw groep in. Je kiest op dat moment het aantal te bestellen tickets.

Het aantal tickets is op een later moment niet te wijzigen of te annuleren. Het is daarom aan te raden vooraf een goede inschatting te maken van de grootte van je groep. 

Wat is het verschil tussen arenakaarten en tribunekaarten?

Eenmaal in Ahoy kun je met je arena (veld) kaart bijna overal in de arena gaan staan. Het deel rondom het podium is gereserveerd voor de mensen met een Golden Circle-ticket (zie de vraag over arrangementen). Met je tribunekaart kun je op de desbetreffende tribune zelf bepalen waar je plaats neemt. Wil je bij elkaar zitten, zorg er dan dus voor dat je voor dezelfde tribune reserveert. Het is niet mogelijk om met je arenakaart op de tribune te zitten en andersom.

Ik zit in een rolstoel, zijn er speciale rolstoelplekken?

Als rolstoelgebruiker kan jij en maximaal één begeleider een ticket bestellen voor het rolstoel vak wat op de Arena (veld) vloer speciaal gereserveerd is. Bestel dan kaarten voor het rolstoel vak. Dit kan niet via een groepsreservering. Het rolstoel vak is bereikbaar via de Arena ingang.

Het is niet mogelijk om met een rolstoel plaats te nemen op de tribune of op andere plaatsen in de Arena.

Welk ticket moet ik kopen om toegang te krijgen tot het vak gereserveerd voor doven en slechthorenden?

Als je gebruik wilt maken van de doventolk koop je een kaartje voor het veld. Daar zijn faciliteiten aanwezig voor vertaling.

Hoe betaal ik voor mijn ticket?

De betaling van je ticket vindt binnen vier weken plaats via een eenmalige incasso van het door jou opgegeven IBAN-rekeningnummer.

Als je ook BEAM-supporter geworden bent, krijg je daarover een aparte bevestiging via de post. Je bijdrage wordt binnen vier weken afgeschreven via een doorlopende incasso van het door jou opgegeven IBAN-rekeningnummer.

Hoe en wanneer krijg ik mijn ticket?

Je ontvangt je e-ticket uiterlijk een week voor de EO-Jongerendag via de mail. Let op: deze kan ook in je ongewenste post-/junk-mail komen. Print je ticket uit en neem het mee naar de EO-Jongerendag. Dit is belangrijk voor een snelle instroom. Ben je je ticket vergeten? Dan kan je hem ook op je smartphone laten zien. Heb je je ticket niet ontvangen? Download deze dan via eo.nl/ticketopvragen. Daarbij heb je je postcode, huisnummer en reserveringsnummer nodig. Of ga op zaterdag 25 mei even naar de kassa (op het buitenterrein, links van de ingang naar Ahoy), waar je je ticket alsnog kunt ophalen. Houd dan wel rekening met een wachtrij.

Ik heb geen definitieve bevestiging gekregen.

Na je bestelling krijg je eerst een ontvangstbevestiging en binnen een week daarna je definitieve bevestiging. Heb je een week na je bestelling nog geen bevestiging ontvangen? Controleer dan eerst je map met ongewenste e-mail / spam. Als de bevestiging daar ook niet tussen staat, maak dan geen nieuwe bestelling, maar stuur een mailtje met je naam- en adresgegevens naar [email protected]

Ik heb aangegeven dat ik BEAM wil steunen, maar ik ben al EO-lid of BEAM-supporter.

Als je al EO-lid bent, kun je BEAM extra steunen. In dit geval wordt er twee keer per jaar een bedrag afgeschreven: 1x voor je lidmaatschap van de EO en 1x voor je extra ondersteuning van BEAM. Ben je al BEAM-supporter en besluit je BEAM extra te ondersteunen, dan geldt ook dat er twee keer per jaar een bedrag van €15,- wordt afgeschreven. Mocht je dit niet willen, stuur dan een e-mail naar [email protected] met je naam, adres, geboortedatum en e-mailadres waarop jouw persoonlijk EO-lidmaatschap of je BEAM-support bij ons bekend is. Hierin kan je aangeven of je het EO-lidmaatschap of je tweede BEAM-support wilt stopzetten. Je blijft dan alleen BEAM-supporter.

Ik ben jonger dan 16 jaar, hoe betaal ik dan?

Als je onder de 16 jaar bent, heb je toestemming van je ouders of wettelijke vertegenwoordigers nodig voor de incasso van de reservering. Vraag dus om hun toestemming. In je bestelling moet je dan ook hun e-mailadres opgeven, zodat zij worden geïnformeerd over jouw bestelling. De bevestiging van je bestelling en je e-ticket krijg je wel gewoon via je eigen e-mailadres.

Kan ik mijn reservering wijzigen of annuleren?

Nee, gemaakte reserveringen kunnen niet gewijzigd of geannuleerd worden.

Wie gaat de aanbidding leiden op de EO-Jongerendag?

Net als voorgaande jaren hebben we onze eigen BEAM Worshipband met daarin verschillende Nederlandse aanbiddingsleiders.

Wie presenteert dit jaar de EO-Jongerendag?

Joram Kaat presenteert dit jaar opnieuw de EO-Jongerendag.

Van hoe laat tot hoe laat duurt de EO-Jongerendag?

Vanaf 13.00 uur kan je Ahoy in. Dit jaar hebben we voor het eerst een voorprogramma dat tot 14:30 uur loopt. Het officiële programma start om 14.30 uur met een pauze rond 17:15 uur. Let op: de pauze is dit jaar korter dan voorgaande jaren! Om 21.00 uur is de EO-Jongerendag afgelopen.

Wat is het thema van de EO-Jongerendag?

Het thema van de EO-Jongerendag is dit jaar ‘BEAM the Light’. Jezus is het licht van de wereld. Waar Hij is, is geen duisternis. Dit jaar gaan we met BEAM (het hele jaar) en op de EO-Jongerendag dieper in op dat licht. Maar naast dat Jezus' licht op ons schijnt, schijnen wij ook ons licht in onze omgeving. Het thema is een soort opdracht: “Hey jij, BEAM the light!”. Maar hoe je dat dan doet... daar gaan we het tijdens de EO-Jongerendag over hebben!

Kom je uit het noorden van Nederland en ben benieuwd hoe je naar Rotterdam komt?

Dan hebben we goed nieuws. Speciaal voor jou en alle andere bezoekers is er de optie om met de bus te komen. De EO-Jongerendag begint dus al zodra je de bus in stapt! Wil je meer weten? Bekijk hier de mogelijkheden en kosten.

Let op! Deze service wordt niet door ons zelf georganiseerd. Heb je vragen of wil je een aanpassingen maken in je bus-boeking neem dan contact op met de busmaatschappij. 

Hoe kom ik vanaf het station naar Ahoy?

Ahoy is uitstekend bereikbaar met de bus, metro en trein. Vanaf bus- en metrostation Zuidplein loop je in 5 minuten naar Ahoy. Vanaf NS-station Rotterdam Centraal kom je met de metro heel makkelijk op Zuidplein.

Waar kan ik parkeren bij Ahoy?

Om te parkeren, volg je de borden op de toevoerwegen naar Ahoy. Deze verwijzen je naar de geopende parkeerplaatsen. Er is voldoende parkeergelegenheid rondom Ahoy. Voor €13,00 sta je er de hele dag en/of avond. Het parkeerterrein kent geen sluitingstijden. Je koopt een parkeerkaart als je het terrein oprijdt en je kunt na afloop meteen wegrijden. De methode wijst zich vanzelf.

Wil je gegarandeerd zijn van een plekje op het parkeerterrein van Ahoy? Koop dan nu alvast een parkeerticket. Voor €17,50 reserveer je snel en makkelijk een vooraf aangewezen parkeerplaats op P1, P2 of P3. Klik hier om een parkeerkaart te kopen. Let op: alleen met een vooraf gekochte parkeerkaart weet je zeker dat je een parkeerplaats vlakbij de ingang hebt.

Op vijf minuten loopafstand kun je ook terecht in de overdekte parkeergarage Zuidplein (hier geldt een ander tarief). Of je kunt gebruikmaken van de diverse P+R-voorzieningen in de omgeving, onder andere bij de metrostations Slinge en Capelsebrug.

Een dagkaart parkeren voor een bus kost €45,00. Als de bus niet parkeert maar alleen mensen laat uit- en instappen, hoeft geen kaartje gekocht te worden.

Hoe kan ik betalen in Ahoy?

Op de EO-Jongerendag is het niet alleen genieten van een uitgebreid programma, maar ook van heerlijk eten en drinken! Je rekent je consumpties bij Ahoy tijdens de EO-Jongerendag contant of met PIN af.

Kan ik ook pinnen bij Ahoy?

In Ahoy Plaza (waar restaurant RiVers zich bevindt) vind je een ING-pinautomaat.

Is er drinkwater beschikbaar bij Ahoy?

Bij alle toiletten is, tenzij anders aangegeven, het water dat uit de kraan komt drinkwater.

Horeca

In de Ahoy Arena zijn verschillende bars waar je tijdens de EO-Jongerendag terecht kan voor drinken en diverse snacks en zoetwaren. Ook in Ahoy Plaza zijn mogelijkheden om (uitgebreid) te eten. Speciaal voor jullie heeft Rotterdam Ahoy haar prijzen gereduceerd tijden de EO-Jongerendag!

Welke huisregels gelden er in Ahoy?

  • Het is niet toegestaan te crowdsurfen of te roken in Ahoy.
  • Je mag maximaal 500 ml drinken en 1 verpakking brood, snoep, koek of chips meenemen naar Ahoy. Pakjes, bidons en bijvoorbeeld Doppers zijn toegestaan. Blikjes, glaswerk of andere harde wegwerpverpakkingen (bijvoorbeeld petflessen van hard plastic) zijn niet toegestaan.
  • Ook mag je tas maar de grootte hebben van een A4 papier.
  • Het is niet toegestaan om (professionele) film-, foto- en/of audio-opnameapparatuur mee te nemen in Ahoy. Het gebruik van selfiesticks is niet toegestaan tijdens de EO-Jongerendag 

  • Bij al onze handelingen en transacties geldt het Ahoy-huisreglement, dat is gedeponeerd bij de arrondissementsrechtbank in Rotterdam. 

  • Tijdens de EO-Jongerendag kunnen foto’s of opnamen gemaakt worden.

Door het betreden van het terrein van Ahoy geef je toestemming aan de EO om deze opnames onbeperkt te gebruiken of door derden te laten gebruiken

Gevonden voorwerpen op de EO-Jongerendag

Ben je iets kwijtgeraakt op de EO-Jongerendag? Tijdens de dag worden gevonden voorwerpen naar het Infopunt gebracht. Het is altijd een goed idee om daar tijdens de dag al te informeren of iets gevonden is. We houden uitgebreide lijsten bij. Na de EO-Jongerendag gaan gevonden voorwerpen naar de EO. Stuur een e-mail met een zo volledig mogelijke omschrijving van wat je kwijt bent naar [email protected]. Het kan een paar dagen duren voor we alle voorwerpen hebben uitgezocht en we je een bericht retour kunnen sturen. Houd daar rekening mee.

Geluidsnorm EO-Jongerendag

Het geluidsniveau tijdens evenementen is regelmatig in het nieuws. Wij nemen onze verantwoordelijkheid met betrekking tot het geluid op de EO-Jongerendag. Tijdens de EO-Jongerendag blijven we wat betreft het geluidsniveau standaard onder de landelijk geldende normen, we proberen hier zelfs nog iets onder te blijven. De geluidsbeleving kan echter anders ervaren worden op verschillende plaatsen in Ahoy en is ook iets persoonlijks. Mocht je het geluid als te hard ervaren, gebruik dan eigen oordopjes of haal deze af bij de Kassa op het buitenterrein.

Mijn vraag staat er niet tussen

Als je vraag niet beantwoord wordt in deze 'Veel gestelde vragen' kun je contact opnemen met EO Reserveringen via [email protected]. Vragen die hierboven al beantwoord zijn, zullen via mail niet beantwoord worden.