Miriam Swaffield EO Jongerendag 2018
8 februari 2018

Miriam Swaffield (spreker)

Whoop whoop, de laatste naam van de EO-Jongerendag is bekend. Niemand minder dan spreekster Miriam Swaffield komt vertellen, inspireren en – zoals ze zelf zegt – jullie bemoedigen en toejuichen. YAY!

Biografie

Miriam Swaffield is 29. Woont in Middlesbrough, Engeland. Ze spreekt in heel Engeland, werkt voor een beweging die studenten en kerken met elkaar in aanraking brengt, schrijft spoken words, studeert theologie en is vooral heel gepassioneerd over het geloof. “Zo lang ik me kan herinneren geloof ik al in God en volg ik Jezus. Soms vragen mensen naar mijn verhaal. Een mooi bekeringsverhaal heb ik niet. Ik kan me nog herinneren dat we op school gingen bidden. De juf zei dat we Jezus in dat gebed mochten uitnodigen in ons hart te komen. ‘Daar zit hij al!’, dacht ik. Toen heb ik gevraagd of hij de volledige controle over mijn leven wilde nemen.”

Gênaaaant

Tegenwoordig weet ze veel mensen te inspireren met haar ideeën, gedachten en verhalen en klimt ze vaak vol enthousiasme op het podium. Dat gaat vaak heel goed, maar heel soms maakt ze ook weleens iets gênants mee.  “Een tijdje geleden was ik op een conferentie waar veel mensen spraken. Ik begon mijn verhaal dat ik geen extreem positief glorieverhaal zou vertellen. Iedereen begon te lachen en te klappen. Wat bleek? Degene voor mij had dat wel gedaan! Precies met het voorbeeld dat ik noemde. Ik had geen idee! Daar kwam ik pas naderhand achter toen ik op Twitter keek”, lacht ze. “Ik schaamde me kapot en heb mijn excuses aangeboden.” Maar dat is niet het enige. “Ook kwam er een keer een vrouw naar me toe toen ik op het podium stond. Ik dacht dat ze voor me wilde gaan bidden, maar ze fluisterde in mijn oor dat mijn gulp openstond.”

EO-Jongerendag 2018

De spreekster staat te popelen om naar de EOJD te komen. “Al een hele tijd had ik het gevoel dat de Heilige Geest wilde dat ik meer in Europa zou gaan doen. Dat Jezus wilde dat ik daar meer mee zou gaan doen. Daarom heb ik tegen veel dingen in Engeland ‘nee’ gezegd. Het is een hele eer, maar dus geen complete verrassing, dat ik hiervoor werd gevraagd. Ik heb er heel veel zin in. Het wordt mijn tweede keer Nederland. Ik hoop iedereen daar als een soort grote zus aan te moedigen en toe te juichen in hun geloof.”

Dit gaat heel tof worden! Ben je erbij? Cool! Baal je nu dat je nog geen kaartje hebt? Geen zorgen, die scoor je hier.

Lees meer

Volg ons