20 februari 2018

"De EO-Jongerendag stonk naar koeien"

De EO-Jongerendag is inmiddels echt een begrip geworden. Maar wist je dat de eerste EO-Jongerendag in het jaar 1975 in Groningen werd gehouden? En dat Jan Peter Balkenende de eerste Jongerenbijbel in 2006 ontving uit een helikopter? Zelfs toén was de EO-Jongerendag al een heus spektakel. Welkom bij BEAM's nostalgie-uurtje over vroegere EO-Jongerendagen en kijk met ons mee naar zeldzame fragmenten uit het archief! GENIETEN.

Koeien

Wist je dat de lucht op de eerste EO-Jongerendag niet. te. harden. was. Waarom? Dat zie je hier. Iets met koeien....

LZ7? Kun je dat eten?

Niks LZ7. In 1977 speelden Elly en Rikkert het dak eraf en dat was FANTASTISCH. Meer mensen die Elly en Rikkert in 2018 op het EO-Jongerendag podium willen zien? HANDEN OMHOOG GRAAG. (optreden start op 1:35)

Het was het jaar 1999

Benieuwd hoe het er op de EO-Jongerendag aan toeging toen jij misschien nog wel in luiers zat/nog niet eens geboren was? Check het hier:

De eerste Jongerenbijbel

Zie hier hoe oud minister-president Jan Peter Balkenende de eerste Jongerenbijbel in handen krijgt. Momentje hoor, dit. Even een traantje wegpinken.

EO-Jongerendag toen en nu

Twee jaar geleden bestond de EO-Jongerendag 40 jaar! Zie hier een korte compilatie van de afgelopen 40 jaar:

Wil jij ook graag de geschiedenisboeken in? Kom dan op 26 mei naar de EO-Jongerendag! Koop hiiiieeeeerrrrr je kaarten. Tot dan!

Tekst: Esther Bolt

Lees meer

Volg ons