Icon--npo Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley Icon--menu Icon--chevron-down Icon--npo3
27 oktober 2017

5x grappige video's, want leedvermaak = gezond

Leedvermaak: we hebben er allemaal een handje van! Want wie lag niet dubbel om America’s Funniest Homevideo’s, katten die van de trappen stuiteren of een jongen die keihard tegen een paal aanloopt. En wat blijkt? Leedvermaak is hartstikke gezond!

Er zijn meerdere onderzoeken gedaan naar leedvermaak. Sociaal-psycholoog Wilco van Dijk vertelt hierover: ‘’We gebruiken we het leed van anderen om onszelf eraan op te trekken, om onszelf eventjes beter te voelen dan die ander, die kluns. (…) Als je naar een loser kijkt, steek je daar al gauw positief bij af. Blijkbaar ben je zo slecht nog niet. Dat is een prettig gevoel.’’

Leedvermaak biedt een soort troost. Je beseft dat de ander er slechter aan toe is en hierdoor besef je dat jouw situatie minder erg is. Dat zorgt voor een boost voor je ego. Een goede opkikker dus! Daarom, voor iedereen die even ‘opgekikkerd’ wil worden, hier de 5 grappigste leedvermaak-video’s.

1. Omdat X Factor audities goud waard zijn

2. Deze is eigenlijk best wel zielig...

3. Kort, maar heel grappig

4. Wait for it...

5. Last but not least: onze oud-premier Balkenende!

Lees meer

Volg ons