Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Yuri (16): "Hoe zorg ik ervoor dat ik - door de dag heen - aan God denk?"

19 maart 2021 · Leestijd 4 min

Ruim 250 jongeren vormen samen de BEAM Helpdesk. Via WhatsApp geven zij advies aan Yuri. Hij is niet christelijk opgevoed, maar is zelf wel gelovig. Yuri wil God vaker zoeken, maar vindt het moeilijk om daar door de dag heen aan te denken. Jullie geven hem handige tips!

Esma (15): "Mijn tip is om elke keer dat je iets beleeft en denkt: 'Hey dit moet ik aan een goede vriend/vriendin van mij gaan vertellen!' Dat je het dan ook met God deelt, want Hij is ook jouw Vriend! Zo neem je Hem mee in je leven, denk je vaker aan God en kun je met Hem praten. Dat is iets wat mij heel erg helpt!"

Karin (19): "Het kan helpen om op een vast tijdstip Bijbel te lezen. Dan kun je het niet vergeten en is die tijd gereserveerd voor God. Naast het Bijbellezen kun je God voor alles danken, bijvoorbeeld voor de toets die je rustig hebt kunnen maken. Dan kun je God ervoor bedanken dat Hij je die rust heeft gegeven. Sommige mensen bidden trouwens als ze op de wc zitten. Hiermee wil ik zeggen dat een vaste plek ook kan helpen om tijd door te brengen met God."

Selwyn (22): "Wat bij mij geholpen heeft, is veel Bijbellezen en vaste momenten op de dag prikken waarop je bidt. Sta bijvoorbeeld wat eerder op om te praten met je Vader of zoek voor het slapen gaan contact met God. David bad ook altijd 's ochtends, 's middags en 's avonds. Blessings!"

Jantine (19): "Allereerst gaaf dat je God zoekt en Hem wilt dienen. Hij ziet je struggles! Mijn advies - en wat ik doe - is het volgende: 
Zet alarmen in je telefoon. Als het alarm afgaat, probeer dan iets te bedenken waar je God op dat moment dankbaar voor bent. Ook kun je hardop zeggen: 'Dank U God dat ik op dit moment aan U mag denken.' Wellicht heb je meer aan Hem te vertellen als je er echt even bij stilstaat. Gaan die kleine momentjes goed, dan kun je ook elke ochtend en avond bidden. Als je trouwens de Bijbel app op je telefoon hebt, is er elke dag het 'vers van de dag'. Eén Bijbelvers per dag lezen en toepassen (kijken wat JIJ er mee kunt), is een mooie stap en een goed begin."

Ilse (13): "Het is inderdaad lastig om in alle drukte van het dagelijks leven aan God te denken. God mag eigenlijk juist centraal staan! Een tip om door de dag heen aan God te denken: koop (of maak) een reminder. Dat kan een armbandje of een kettinkje met een kruisje zijn, maar het zou ook simpelweg een briefje in je zak - met een mooi Bijbelvers erop - kunnen zijn. Als je dan op school, werk of waar je ook bent je reminder ziet, kun je aan God denken. Ook een aanrader: W.W.J.D. (What Would Jesus Do) armbandjes. Die helpen je eraan herinneren om in lastige situaties te reageren zoals Jezus dat zou doen."

Ruben (20): "Wat een goede vraag! Ik zelf heb ook erg lang met deze vraag gelopen. Wat mij hielp (en nog steeds helpt) is het 'moeten' veranderen in 'willen'. Juist als je jezelf oplegt de hele dag aan God te denken, lukt het vaak niet. Ik ben God gaan zoeken in dingen die ik leuk en mooi vind. Zo luister ik christelijke muziek waarin God aanbeden wordt en kijk ik naar de mooie schepping. Daar kan ik God dan voor prijzen. Dit zijn voorbeelden waar je misschien niet altijd specifiek God in ziet, maar waarin Hij wel te vinden is! Wat is God toch mooi en wat is Hij in veel dingen te zien!"

Hannah heeft het gevoel dat ze te weinig met haar geloof doet. Ze schakelt de BEAM Helpdesk in en vraagt om advies over hoe ze meer met haar geloof bezig kan zijn.

Geschreven door

Thamara