Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Op welk bijbelpersonage lijk jij? Test het hier!

28 juni 2021 · Leestijd 2 min

Ben jij die persoon die – net als Mirjam – tijdens een feestje het eerst op de dansvloer te vinden is? Ben jij een echte flapuit, zoals Petrus? Of lijk jij juist op Hanna: ben jij mega betrouwbaar? Doe de bijbeltest en kom erachter op welk bijbelpersonage jij het meeste lijkt!

De Bijbel is ontzettend oud(!) en geschreven in een compleet andere tijd dan waarin wij nu leven. Daarom is het bijzonder om te bedenken dat al die jaren één ding hetzelfde is gebleven: de mensen van toen dealden met dezelfde emoties en eigenschappen als de mensen van nu. Ze waren net zo enthousiast, impulsief, dapper, koppig, gevoelig, kwetsbaar, angstig, vastbesloten – en ga zo maar door - als wij zijn. Daarom is de vraag: op wie van die tijd lijk jij?

De test

Om erachter te komen met welk bijbelpersonage jij de meeste overeenkomsten hebt, heeft de EO een korte test gemaakt. Deze bestaat uit veertien vragen en laat je nadenken over wat je bijvoorbeeld met een grote geldprijs zou doen of hoe goed jij een geheimpje kunt bewaren. Nadat je de test hebt gemaakt, krijg je direct te zien op welk bijbelpersonage jij lijkt. Je ziet wat jouw sterke punten zijn, maar ook welke eigenschappen je misschien nog kunt verbeteren. Zo kan je jezelf dus een beetje beter leren kennen! Grappig is dat jouw bijbelpersonage deze goede eigenschappen – maar ook struggles - eeuwen geleden ook al ervaarde. Wanneer je weet op wie jij lijkt, kan je deze persoon bijvoorbeeld opzoeken in de Bijbel. Wie weet leer je wat van ze! Doe hier de test.

Tip: pak je smartphone erbij, want de test is speciaal gemaakt voor mobiele schermen.

Hoe mooi de bijbel ook is, het kan erg(!) lastig zijn om er fatsoenlijk doorheen te komen. In BEAMs Bijbel Guide hebben wij onze tanden in het eeuwenoude boek gezet om jou er doorheen te gidsen. Lees het hier!

Geschreven door

Else Marie

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡