Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lenne was onzeker over haar borsten: 'Op tv zijn alle borsten zo groot en rond'

3 maart 2022 · Leestijd 3 min

Eerder spraken we Lenne (23) over de spijt na haar borstvergroting. Ze liet het weer weghalen, omdat ze haar eigen lijf meer wilde omarmen. Volgens haar wordt er in de media te veel nadruk gelegd op één soort borsten. "Er wordt best wel een eenzijdig beeld van borsten gepresenteerd."

Moordtieten

Influencer Dionne Slagter maakte de documentaire Moordtieten, over de negatieve kanten van borstimplantaten. Eerst was Lenne blij dat iemand met zo'n bereik dit maakte, maar al snel veranderde dat: "Ik vond het een hele goede documentaire, maar ik vond het wel jammer dat Dionne aan het eind alsnog andere implantaten heeft laten plaatsen in plaats van ze te verwijderen. Aan de ene kant snap ik dat, want ik kan me heel erg verplaatsen in dat onzekere gevoel. Ik vraag me soms ook af 'Waarom doe ik geen neuscorrectie?', dan ben ik van die onzekerheid af. Maar ik heb mijn borsten ook kunnen accepteren uiteindelijk. Blijkbaar heb ik die persoonlijke groei dus wel, dat ik nu op een andere manier naar mijn lijf kan kijken."

'Perfecte' borsten

"Er wordt best wel een eenzijdig beeld van borsten gepresenteerd. Je hoeft één keer naar een programma als Ex On The Beach te kijken en alle borsten zijn groot, maar ook rond. Als je op Google 'borsten' intypt, zie je bij het eerste plaatje 'normal shape' en dat zijn grote, ronde borsten. Alsof dat normaal is. Er staat bij sommige zelfs 'perfecte shape' bij en dat zijn letterlijk de eerste plaatjes die je op Google ziet. Toen ben ik mij echt gaan beseffen dat in de media zo'n eenzijdig beeld van borsten wordt gepresenteerd. Dat ze er hetzelfde uit moeten zien, dat ze heel rond en groot zijn, dat je tepels precies in het midden zitten..."

tekst gaat verder onder Google-afbeelding

hangende-borsten-1-300x160

"Door het boek van Laura Dodsworth - zij fotografeerde de borsten van honderd vrouwen - zag ik pas hoe divers borsten eigenlijk zijn. De meesten zijn ongelijk en de vormen zijn heel verschillend. Ik dacht altijd dat deze borsten uitzondering op de regel waren, maar nu weet ik juist dat dit de regel is. Dat heeft wel mijn ogen doen openen, dat ik dacht: zo raar zie ik er eigenlijk niet uit."

Lenne kreeg spijt van haar borstvergroting: "Ik wilde steeds meer aan mijn lijf veranderen"

Lees ook over:

Lenne kreeg spijt van haar borstvergroting: "Ik wilde steeds meer aan mijn lijf veranderen"

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡