Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lenne kreeg spijt van haar borstvergroting: "Ik wilde steeds meer aan mijn lijf veranderen"

27 februari 2022 · Leestijd 4 min

Lenne (23) was heel erg onzeker over haar borsten en besloot - nadat ze allemaal influencers het zag doen - om een borstvergroting te nemen. Eerst was ze er heel blij mee, maar ze ontdekte dat ze steeds meer aan haar lijf wilde veranderen: "De stap naar bijvoorbeeld een ooglid- of neuscorrectie werd een stuk kleiner..." Ze besloot om alles terug te draaien.

Eetstoornis

"Ik was altijd al onzeker over hoe ik eruitzag. Over mijn borsten niet, die waren ook niet heel klein. Maar ik heb best wel een tijdje gestruggeld met mijn gewicht: heb een eetstoornis gehad en ben twintig kilo afgevallen. Toen ik daarvan herstelde, kwam er overal weer vet terug, behalve bij mijn borsten. Daarom dacht ik: ik verdien grotere borsten, want dat had ik al."

Influencers

"Ik ben pas echt over een borstvergroting gaan nadenken, toen ik het veel op social media voorbij zag komen. Ik zag dat influencers via Diana Gabriels en andere klinieken hun borsten lieten vergroten en hun before en after-foto's deelden. Toen dacht ik: wow, dat ziet er wel mooi uit!"

Schermafbeelding 2022-02-27 om 10.23.23

Borsten shoppen

"Mijn vriend - destijds - begon er steeds positiever over te worden. Toen zijn we naar een consult gegaan en dan ga je implantaten passen door ze in je beha te doen. Alsof je aan het shoppen bent. Omdat je meteen het resultaat ziet, was ik nog positiever en dacht ik: laten we maar doen."

"Na de operatie dacht ik niet: nu ben ik mooier. Ik herinner me wel dat ik op een gegeven moment in de spiegel keek en dat ik dacht: nu zie ik er ook zo uit zoals de lijven op Instagram. Dat kan dus echt. Ik dacht dat het zo klopte volgens het ideaalplaatje, dat gaf me wel een soort rust. Ik durfde weer trots in bikini op het strand, want ik had weer wat te showen."

Zwanger

"Op een gegeven moment veranderde mijn leven nogal. Terwijl ik fulltime werkte en een vriend had, raakte ik zwanger. En tijdens je zwangerschap worden je borsten groter. Toen werden ze plots wel heel groot, het voelde niet echt als van mij. En dan heb je gelukkig nog een buik die ook meegroeit, dus dan is het in verhouding. Maar na mijn bevalling begon wel het gevoel dat ik me niet echt meer thuisvoelde in mijn eigen lichaam..."

Schermafbeelding 2022-02-27 om 10.38.08

Voorbeeldfunctie

"Ik dacht ook: wat als mijn dochter later ouder is en ze heeft borsten waar ze niet blij mee is, dan wil ze dat ook straks ook doen. Ik heb haar perfect mooi en gaaf op de wereld gebracht. Zoals ze hoort te zijn en dan gaat ze straks van alles aan haar lijf veranderen. Ik kan het haar wel heel mooi gaan bijbrengen van: dat moet je allemaal niet doen. Maar als ik dat zelf wel heb gedaan, hoe serieus kan ze dat nemen?

"Wat ik ook besefte: door zo'n borstvergroting te laten doen, ben ik het hele probleem waardoor ik onzeker ben geworden alleen maar aan het versterken. Want hoe meer mensen zo'n borstvergroting doen, hoe meer andere mensen dat ook willen doen. Als dat alleen maar verergert de komende generaties, hoe is dat dan als mijn dochter mijn leeftijd heeft."

Neuscorrectie + ooglidcorrectie

"Ik merkte dat de stap naar een volgende ingreep veel kleiner was, nadat ik mijn borsten had vergroot. Voordat ik zwanger raakte, had ik al een afspraak staan voor een neuscorrectie. Zover was ik al om weer het volgende aan mijn lijf aan te passen. Ik had ook al andere dingen die ik wilde laten doen: ooglidcorrectie en mijn gebit. Het werd steeds meer..."

Schermafbeelding 2022-02-27 om 10.43.54

Implantaten weghalen

"Na de operatie heb ik de implantaten ook mee naar huis gekregen. Ze waren veel groter dan ik mij had voorgesteld. Dat was wel omschakelen, maar ik voelde mezelf gelijk wel een stuk lichter. De dagen na de operatie keek ik heel veel in de spiegel en ik werd steeds gelukkiger met hoe ik eruitzag. Ik voelde me weer mezelf."

Lenne was onzeker over haar borsten: 'Op tv zijn alle borsten zo groot en rond'

Lees ook over:

Lenne was onzeker over haar borsten: 'Op tv zijn alle borsten zo groot en rond'

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡