Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kaylee leerde God kennen in haar depressie: “Ik schrijf nu gedichten met God”

20 augustus 2020 · Leestijd 3 min

In haar tienerjaren had Kaylee (20) te maken met depressies, een lastige thuissituatie en seksueel misbruik. God leek verder weg dan ooit, maar niets bleek minder waar. Midden in deze zware periode sprak God tot Kaylee en liet Hij zien dat ze nooit alleen was. Nu wil Kaylee anderen aanmoedigen om te geloven, zoals God dat bij haar heeft gedaan en schrijft ze gedichten samen met God. “God zorgt ervoor dat ik de goede woorden kies.”

‘Ik werd tijdens de dienst volledig verrast’

“Ik groeide op zonder geloof en kende God helemaal niet. Tijdens mijn depressie leerde ik een buitenlands meisje kennen dat logeerde in mijn dorp. Zij was wel gelovig en nam mij een keer mee naar haar dienst. Ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten, maar ik werd volledig verrast.”

De spreker kon dat helemaal niet weten
 

“In de dienst voelde ik mij gelijk geaccepteerd en geliefd, maar ik had eerst niet door dat dit van God kwam. Door steeds vaker naar de diensten te gaan en te praten met christelijke jongeren, leerde ik God steeds beter kennen,” vertelt Kaylee. Uiteindelijk vond ze het geloof in God steeds interessanter en bezocht ze een christelijke conferentie toen ze opnieuw werd verrast. “De spreker van die dag riep mij naar voren en vertelde allerlei dingen over mij die hij helemaal niet kon weten. Hij zei dat ik een boek moest schrijven en dat heb ik toen gedaan.”

(De tekst gaat onder de foto verder)

afbeelding

‘God geeft mij woorden en ik schrijf ze op’

Kaylee schrijft haar gedichten nu samen met God. “Soms heb ik één zin in mijn hoofd en dan volgt de rest. Als ik het gedicht dan achteraf lees, denk ik weleens: ‘Heb ík dit geschreven? Dit kan ik toch niet bedenken?’ Dan weet ik weer dat God mij helpt. Hij geeft mij de woorden en ik schrijf ze op. Een mooie samenwerking vind ik zelf!” Uiteindelijk zijn al haar gedichten gebundeld in het boek ‘Hoop doet leven’ en daar heeft Kaylee al veel reacties op gekregen. “Iemand ging na het lezen van mijn gedichten weer bidden en leerde God opnieuw kennen. Dat vind ik zo bijzonder om te horen!”

(De tekst gaat onder de foto verder)

afbeelding

“Ik vind het belangrijk om te laten zien dat God er ook in moeilijke tijden is. Hoe erg jouw situatie ook kan zijn, weet dat God er alles aan doet om je uit die situatie te halen. Ik hoop dat mijn gedichtenboek anderen kan inspireren om God te leren kennen, want Hij laat je nooit alleen.”

Het boek ‘Hoop doet leven’ van Kaylee kun je hier kopen.

Wij zochten 6 prachtige, christelijke gedichten voor jou uit en die vind je hier!

Geschreven door

Christiaan