Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kaylee (20) deed mee aan Vrome Vrienden en ontving daarna ruim 100 DM’s!

17 februari 2021 · Leestijd 4 min

Kaylee plaatste een maand geleden een oproepje via de BEAM-rubriek Vrome Vrienden, waarin we jongeren helpen christelijke vrienden te vinden. Ze was op zoek naar jongeren van haar eigen leeftijd met wie ze over God kan praten en samen kan bidden. Na haar oproep, stroomde haar inbox op Instagram over. Kaylee kreeg ruim HONDERD berichten van enthousiaste jongeren die haar graag wilden leren kennen.

“Wat er gebeurde nadat mijn oproep voor Vrome Vrienden werd geplaatst, was overweldigend. Ik kreeg ruim honderd DM’s van verschillende mensen die geïnteresseerd waren in mijn verhaal en graag met mij op wilden trekken. De berichten bleven komen en ik wilde op iedereen reageren. Ik was daar zó lang mee bezig! Om erachter te komen of het klikte, stelde ik de geïnteresseerden de vraag of ze zichzelf in het kort wilden voorstellen. Zo kreeg ik in een korte tijd het beste beeld van de mensen. Het ene gesprek was daarna snel afgelopen, terwijl ik met anderen bleef doorpraten. Met een aantal van die mensen heb ik nog steeds contact.”

Meiden uit het dorp

“Ik ontdekte dat twee meiden die in hetzelfde dorp wonen als ik, ook mijn oproep hadden gezien. Ik kende hen nog niet, dus vond het heel leuk om erachter te komen dat ik leuke, christelijke meiden van mijn eigen leeftijd in de buurt heb wonen. Wij besloten met elkaar af te spreken en zien elkaar nu regelmatig. Ook gaan zij mee naar mijn kerk, waar ik onwijs blij mee ben.”

WhatsAppgroep met negentig mensen

“Daarnaast vroeg een aantal mensen die contact met mij op had genomen of ik een WhatsAppgroep aan wilde maken. Dat is namelijk een snelle en makkelijke manier om contact te leggen met christelijke jongeren. In het begin vond ik dat veel gedoe, maar besloot het toch te doen. Uiteindelijk zaten er zo’n negentig mensen in die groep!"

Ik vind het tof dat ik de kans kreeg om een oproep te mogen doen voor Vrome Vrienden en zou het iedereen aanraden!

"Er werd veel gediscussieerd over geloofsvragen zoals wat een christen wel en niet zou mogen doen in het leven. Hierdoor realiseerde ik me dat deze groep te groot was om een discussie of gesprek te voeren. Daarom stelde ik voor om per provincie een nieuwe groep te maken, waar dus minder mensen in zitten; zo gezegd, zo gedaan."

Gebed

“Wat ik het liefste wilde met Vrome Vrienden, was mensen vinden met wie ik kan bidden. Dit is gelukt, wat ik heel bijzonder vind. Zo gooien mensen soms een gebedspunt in de WhatsAppgroep, waarop anderen reageren en hun gebed voor die persoon opsturen. Dat soort momenten vind ik waardevol en ik ben blij dat ik dat heb gevonden.”

Mijn leven is veranderd sinds ik God ken

“Al met al, heb ik een aantal nieuwe vrienden gemaakt en is er een kleiner groepje mensen wie ik veel contact heb. We bespreken verschillende onderwerpen zoals hoe het met ons gaat tijdens corona. Ook zijn we regelmatig in gesprek over het verschil tussen christenen en niet-christenen. Ik was zelf natuurlijk vroeger geen christen en ik merk dat mensen geïnteresseerd zijn in hoe mijn leven er toen anders uitzag dan nu. Deze gesprekken maken mij bewust van hoe mijn leven is veranderd sinds ik God ken. Ook helpt het mij om stil te staan bij mijn eigen leven en af en toe eens te reflecteren.”

Vrome Vrienden is een succes!

“In het begin werden er actief veel gesprekken gevoerd in de groepsapps, maar dat is nu wat minder geworden. Ik geloof dat door die groepen andere mensen elkaar ook hebben mogen vinden. Daarom vind ik het tof dat ik de kans kreeg om een oproep te mogen doen voor Vrome Vrienden. Het bleek een groot succes en ik zou het iedereen aanraden!”

Ben jij net als Kaylee op zoek naar christelijke vrienden? Meld je hier dan aan voor Vrome Vrienden! Wie weet nemen wij dan contact met je op en kun je net zo'n oproepje doen als Kaylee.

Geschreven door

Thamara