Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Ik breek al het servies van mijn moeder!"

7 maart 2017 · Leestijd 2 min

Christel (17) staat onder haar vrienden en familie bekend als extreem onhandig. Ze breekt servies, struikelt over drempels en loopt tegen palen op. “Eén van mijn vriendinnen liet me vorige week de ovenschaal niet eens meer uit de oven halen, bang dat ik mijn vingers zou branden of het hele ding naar de filistijnen zou helpen.”

“Ik ben niet de allerhandigste. Ik struikel veel en loop ook weleens tegen palen op als ik met iemand in gesprek ben. Laatst kwam ik aan op een verjaardag, ik was juist bezig met gewoon doen. Ik wilde zo normaal mogelijk binnenkomen, maar dan gaat het natuurlijk fout. Ik struikelde naar binnen, terwijl iedereen naar me keek. Zal je net zien. Stomme drempels.” “Zelfs in groep 8 was het al zo. Ik oefende tijdens jongleren met van die balletjes. Op een bepaald moment zei de meester dat ik het ook wel met kegels kon proberen, zo goed ging het. Dus ik dacht: ‘leuk!’ Uiteraard eindigde één daarvan in mijn oog. Blauw oog erbij, echt chill.”

Scherven brengen geluk, ja vast

“Het grootste probleem is het servies van mijn moeder. Vorige week vierde ik mijn eigen verjaardag, om half twee ’s nachts dacht ik: ‘laat ik alvast de vaatwasser uitruimen, dan hoeven mijn ouders dat morgen niet meer te doen.’ Toen ik de klep opentrok wist ik al dat het moeilijk zou worden, meer dan 25 glazen… Toch ging ik de uitdaging aan en tot mijn verrassing ging het helemaal goed… behalve het laatste glas. PATS! Kapot.” “Mijn vriendinnen vinden het grappig, mijn vader merkt het niet eens meer op en mijn moeder vindt het steeds irritanter worden. ‘Mijn hele servies gaat eraan!’ zegt ze weleens. Grapje natuurlijk. Met een kern van waarheid.” “Het is niet dat ik het echt vervelend vind, maar voor de zoveelste keer een volle kop koffie laten glippen is wel ergerlijk. Vooral het opruimen. Scherven brengen geluk, ja vast.”